Innan start i ungdomstävlingen. Fr.v: Casper Mårtensson, Liam Frejer, Emil Olsson, Hugo Rosander, Viggo Holmkvist, Dennis Möller, Alexander Holmkvist, Ludvig Persson, Adam Holmkvist, Ville Bjersteht, John Olsson, Alexander Sikora, Gustav Lindekrantz, Emil Möller, Lowe Windeborn, Tuva Lindekrantz, Elin Rotsthen, Emilia Rothsten och Max Svensson.

Nyligen avslutades en ungdomstävling för föreningen MK Jämke. Den avslutades med stor framgång för i stort sett alla klasser som hamnade på pallen.

– För tillfället upplever vi ett stort uppsving av många yngre förare, vilket är riktigt roligt, berättar Christian Bergman som är verksam i MK Jämke.

I ungdomstävlingen som gick av stapeln i början av maj var det flera som tog hem vinster. 50cc Guldhjälm blev det en 2:a plats för Lowe Windebord och vinst för Elin Rotsten i Womanklassen.

65cc Guldhjälm: I B-finalen kom Hugo Rosander 4:a och i A-finalen kom Max Svensson 3:a, tvillingarna Alex och Adam Holmqvist kom 5:a respektive 6:a.

85cc Guldhjälm: Emilia Rotsten slutade på en 3:e plats i Women klassen och i A-finalen slutade Alexander Sikora på en 16:e plats.

85cc Ungdom: Casper Mårtensson slutade efter en 3:e och en 2:a plats totalt på en 2:a plats, John Olsson slutade med en 3:e och en 4:e plats totalt 4:a, Gustav Lindekrantz slutade totalt 8:a och Emil Möller landade hem en total 23:e plats.

Slutligen 125cc Ungdom: Liam Freyer körde hem en total 2:a plats och Ville Bjerstedt slutade totalt 12:a. Hampus Persson hade inte turen på sin sida och fick ett motorras på sista varvet i Heat 1 och kunde tyvärr inte medverka i heat 2.

Många åskådare under ungdomstävlingen.

– För Jämkeförarna är det till stor fördel att kunna tävla på hemmabanan, men i år har det varit en stor ombyggnation av banan och den hann i sista stund bli klar inför tävlingen, bara två veckor innan kunde den invigas. Dock hann inte hemmaförarna få så många varv i kroppen som man vanligtvis brukar få, säger Christian.

Hela anläggningen har fått ett riktigt lyft och det är tack vare att så många medlemmar och lokala företag som ideellt ställt upp, både med material men även med många timmars arbete.

– Utan detta hade det inte varit möjligt, så vi vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till, avslutar en glad Christian Bergman.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Christian Bergman

Föregående artikelPensionat Strömbacken öppnar igen efter 4 år
Nästa artikelPub Tjyven och Borre Museum – två ”krevader” av många under Sölvesborgs konstexplosion i påsk