Jämshög
Jämshögsdagen är en byfest som uppskattas av många, så väl de boende i byn och de som kommer utifrån. Den 1:e augusti drar årets härliga Jämshögsdag igång med buller och brak.

Jämshögsdagen hölls för första gången 2001. Den startades i samarbete mellan Sparbanken i Olofström och föreningen Jämshögsgruppen. Idag är det den ideella föreningen Jämshögsdagen som driver den traditionella dagen vidare i samma varma och gemytliga anda som från början.

– Vi är 5-6 stycken som driver Jämshögsdagen ideellt och vi håller även i julskyltningen i byn den 1 advent, berättar Erkki Niemelä. Vår huvud-sponsor är Sparbanken i Karlshamn och många lokala företag ställer också upp för oss.

Jämshögsdagen är en dag för alla åldrar, med barnunderhållning, musikunderhållning, häst och vagn och mycket mer. Sjätteklassaren Madixie Rolandsson kommer sjunga, och gruppen Playboys kommer också uppträda med sina ljuva toner.

I år kommer även Jämshögs IF har sin årliga loppis mellan 10:00-12:00, så det blir fullt ös hela dagen.

– Vi räknar med att det blir ungefär 300-500 besökare under dagen, säger Erkki. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till våra sponsorer och ideella krafter som gör denna uppskattade dagen möjlig!

INFO-Bladet håller tummarna för att vädret blir vackert under Jämshögsdagen, och den som är nyfiken på mer information kan besöka Jämshögsdagens sida på Facebook.

Text: Petra Horning
Bild: Nils Johansson

Föregående artikelÅrets Nässelfrossa – I flyktens spår
Nästa artikelTa hand om kroppen med riktig thaimassage