Hotell Fritzatorpet bjuder för tredje året in till Oktoberfest.

Olofström
En som verkligen vet hur man ska arrangera en riktig Oktoberfest är Dagmar Persson och hennes personal.

Dagmar som driver Hotell Fritzatorpet tillsammans med dottern Nadin och maken Bertil, strax utanför Olofström har tyska rötter och stenkoll på vad en lyckad Oktoberfest ska innehålla.
– Det är tredje året vi arrangerar vår Oktoberfest nu berättar Dagmar. I år hålls festen den 27 oktober. Vi kommer att ha ett stort tält bakom hotellet, för en Oktoberfest ska absolut inte vara inomhus fortsätter hon. Vi kommer att följa traditionerna och anlitar för tredje året i rad das Alpen Echo med Helmut & Heinz som är ett riktigt Bayerskt tyrolerband.

– Det är viktigt för oss att bandet vet vad gästerna vill ha. Det brukar vara en härlig osvensk stämning nere i tältet. Det hoppas, skrattas, vinkas, gungas, klappas takt och sjungs från start till slut. Maten kommer även den att bestå av en traditionell Oktoberfestmeny, med b.la surkål, brezel, apfelstrudel med vaniljsås och mycket mer. Den som önskar kan få bli serverad öl i tvåliters sejdlar. Klädsel är valfri fortsätter Dagmar, och vill man ha traditionella kläder såsom Dirndl eller Lederhosen, och har tillgång till det så stärker det känslan om Bayern och Oktoberfest ännu mer, avslutar Dagmar.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelVar med och spring för Barncancerfonden!
Nästa artikelFynda kvalitétsvaror på X-Space Olofström