Calle är målvakt i IFK Hässleholms A-lag. Tidigt upptäckte man talangen och Calle var bara 16 år när han satsade vidare i IFK. Han lugnade många IFK fans när han meddelade att han kommer att stå i målet även kommande säsong.

För visst träningsspelade du med Kristianstad FF?
Ja, jag blev inbjuden att spela en träningsmatch mot Mjällby. Jag såg det som en chans att utvecklas och se om jag höll måttet för högre divisioner. Det blev ett positivt resultat för min del och en utmaning. Träningsmatchen vann vi faktiskt mot allsvenskt motstånd.

Blev du erbjuden kontrakt i Div 1?
Som jag sade, så var det mest för att se om jag hängde med i det tempot. Jag är oerhört seriös i min satsning på fotbollen och framöver stänger jag inga dörrar. Jag är bara 20 år och tror med det tränarteamet och ett ungt hungrigt lag, så kan jag utvecklas mer av att stå i IFK. Just nu känns det så i alla fall. Det är en bra och trygg miljö, med en stark sammanhållning.

Du kan ju räknas som förstamålvakt, men vad skiljer dig från din konkurrent om den platsen?
Jonte, som blev uppflyttad i Atruppen inför denna säsongen, är endast ett år yngre mig och en mycket bra målvakt, så jag måste verkligen leverera för att vara ”etta”. Det som skiljer oss åt är väl i så fall att Jonte är riktigt vass och reflexsnabb. Jag är en mer dirigerande spelare.

Ni har ett nytt tränarteam, hur fungerar det?
Eftersom vi är ett ungt lag så kan vi nog inte ha bättre förutsättningar. Björn har ju en gedigen erfarenhet av att utveckla yngre spelare och Bosses meritlista talar ju för sig själv. Även vår målvaktstränare Benny Johansson tillför enormt mycket. Benny har stor del i min utveckling som målvakt.

Var hamnar IFK när tabellen är klar, och vilket lag är största konkurrenten?
Vårt absoluta mål är serieseger. Det är det enda vi fokuserar på. Men det är väldigt många bra lag i serien. Ett av dem kommer ju också från Hässleholm. Det är ju extrakul att spela derby mot HIF med mycket folk på läktarna så de matcherna ser jag fram emot.

Förekommer det något practical jokes i omklädningsrummet?
Jag kan säg att det skrattas och skojas hela tiden, men Islam Mireè har mest jäkelskap för sig. Där gäller det att vara vaken så man inte utsätts för den mannens påhitt.

Vad gör du på fritiden?
Då umgås jag med min familj, flickvän och vänner. När man tränar så mycket som jag gör gäller det att ta vara på fritiden.

Du är ju en av många talanger från -91 kullen i Vinslöv. Varför var det laget så bra?
Det var ju många faktorer. Vi var alltid många på träningarna och vi kände varandra väl. De två tränarna som vi hade under de åren ska absolut ta åt sig mycket av äran. Håkan Ekelund och Peter Nilsson gjorde ett riktigt bra jobb och lade ner massvis med tid på oss. Jag och Stoffe(Christoffer Ekelund HIF) spelar i Div3. Allra bäst har det ju gått för Sebbe( Sebastian Andersson) som spelar i allsvenska Kalmar FF.

Vem eller vilka har betytt mest för din utveckling och idrottskarriär?
Det är kanske klyschigt men jag kan bara svara mina föräldrar. Det finns inte ord för vad de har betytt och betyder. Jo, änglar för det är de. Mamma som alltid finns där och ställer upp. Farsan likadant, han är dessutom duktig på att analysera och kommer med många tips.

Vi pratar mycket fotboll. Om du inte spelat fotboll, så hade du…?
Då hade jag säkert spelat handboll. Men jag har alltid velat testa någon kampsport, jag tycker det verkar spännande.

Favoritlag internationellt/allsvenskan?
Arsenal/Helsingborgs IF.

Har du någon ritual som måste göras innan match?
Alltid vänster ben klart. Benskydd strumpor och skor. Vänster måste alltid vara klar innan jag påbörjar höger.

Vad ser du som viktigt i rollen som förstamålvakt?
Självklart att hålla nollan så mycket som möjligt. Men även tänka på mitt uppträdande. Både på och utanför planen. Jag tänker närmast på att vara en god förebild för alla knattar och ungdomar i klubben. Jag trivs verkligen tillsammans med dem och hjälper gärna till på träningar och annat.

Text och bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelVi uppmanar våra kunder att sticka
Nästa artikelNästan hundra år av möbler och inredning