Ja, nu menar inte innehavaren Carina Svensson på Nillas Garn att kunderna ska försvinna, utan att börja med handarbete. För ca femton år sedan fanns det ett brett urval av garner och tyger i Vinslöv, men efter att dessa lagt ner har det varit svårt att få tag i handarbetsmaterial.

Tills nu. I början av mars öppnade Carina Nillas Garn i Vinslöv. I den än så länge lilla, men mysiga butiken sprudlar det av färger och garnnystan.

Varför startar man upp en handarbetsbutik, frågar vi Carina.
– Efter att ha blivit arbetslös hade jag valet att antingen ansluta mig till otalet arbetssökande eller helt enkelt satsa på något eget. Det blev ju det sistnämnda vilket jag verkligen inte ångrar. Jag har stor hjälp av min mamma som ställer upp gladeligen, för handarbete är även hennes stora intresse. Satsar man inget vinner man inget. Jag vet att det kan vara svårt att leva på detta, därför fortsätter jag med min bokföringsfirma också. Jag är verkligen inte personen som sätter mig ner för att vänta på att något ska hända och jag stormtrivs med detta.

Vilka är det som stickar och virkar 2012?
Jag kan med glädje säga att det är tjejer och damer i alla åldrar. Vi har även ett stickcafè. Där samsas nyblivna mammor med medelålders kvinnor och pensionärer, och det är högt i taket på caféet kan jag lova. Vad vi saknar är männen och jag tror jag talar för alla att de är varmt välkomna!!

Varför just i Vinslöv?
Vinslöv har ett starkt fäste för handarbete, sedan är det ju rent ekonomiskt billigare att starta upp här än i stan. Men vi har jättemånga kunder, allt från Perstorp till Åhus, Vinslöv ligger ju strategiskt rätt så ”mitt i”. Ni hittar Nillas Garn på nedre våningen i Carina framför en av hyllorna som svämmar över av garn.Inspiration till vad man själv kan sticka.fd Lantmännen kontor.

Text och bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelFar och son hjälps åt på Kjellqvists Allservice
Nästa artikelVinslövs Sportprofil: Calle Lindell