Utsidan på butiken2.	Personal i Vinslövsbutiken: F.v. Gert Jönsson, Börje Kjellkvist och Anna Lundberg. Björn Paulson (sittande.)1.	Personal i Hässleholmsbutiken: Björn och Helen Olofsson. (Saknas på bild Rolle Almqvist och Lena Nilsson.)Mellan Kristianstad och Hässleholm ligger Vinslöv. Här hittar du EM Vinslöv, möbelbutiken som grundades redan 1921 och idag är en av nordöstra Skånes mest välsorterade möbelbutiker.

Kunskap från minsta skruv till färdig soffa

Idag är det tredje generationen Paulson som driver EM Vinslöv. För Björn Paulson, som tog över under mitten av 1990-talet, är mötet med kunderna en av de största drivkrafterna bakom hans engagemang som möbelhandlare.

– För mig är det viktigast att mina kunder känner sig nöjda, säger Björn. Det kan låta självklart, men det handlar om mycket mer än bara god service och prisvärda möbler. Med vår snart hundraåriga bakgrund besitter vi även något så unikt som både djup och bred kunskap om möblerna vi säljer. Det kan handla om hur de är tillverkade, varför de ser ut som de gör eller anledningar till ett materialval.

Enligt Björn är det just detaljkunskap i kombination med god service och koll på vad som gäller inom inredning, trender och stilar som bygger förtroende hos kunderna.

Idag och imorgon

Men det finns såklart mer än kunskap som lockar kunderna till butiken. Det allmänna intresset för inredning har aldrig varit större än det är nu och Björn menar att kundernas medvetenhet kring vad de vill ha och varför är mer påtaglig.

– Då gäller det att vara tydlig, säger Björn. Hos oss hittar du varken de billigaste eller de dyraste möblerna. Däremot snygga, prisvärda och funktionella kvalitetsmöbler som gör vardagen enklare. Smarta möbler i samspel med tiden.

Han berättar vidare om insikten att den som vill fortsätta vara attraktiv på inredningsarenan måste hänga med och samtidigt hela tiden vilja fortsätta utveckla sig.

I oktober 2011 öppnade han en ny EM-butik i Hässleholm. Det handlar om 2000 kvadratmeter butiksyta i en anrik regementsbyggnad. Det före detta militärförrådet har vackra fönster, vitkalkade väggar och högt i tak. Björn ser en stor potential i lokalen och tror att den kommer att göra produkterna rättvisa och inspirera kunderna.

– Vi måste snappa upp, utveckla och ta fram spännande nyheter. Och våga prova. Det är då det händer. Fortsätter vi att lyckas med det, kommer vi vara där för våra kunder i minst 90 år till. Garanterat!

Text: Petra Horning
Bild: Magnus Kajrup och EM Magasinet (nr 1 hösten 2011)

Föregående artikelVinslövs Sportprofil: Calle Lindell
Nästa artikelTörnqvists handelsträdgård