Marie på uteplatsen bara några meter från sjön.Olofström
Endast vinden hörs när jag stiger ur bilen och genast fastnar blicken på den fortfarande frusna sjön.  Platsen är andlöst vacker och fast det är riktigt kallt den här vårvinterdagen känner jag hur lugnet redan utomhus griper tag i mig. Jag har kommit till Villa Andrum, en plats att stanna upp och vänta in själen på, en plats för välmående.

Marie Hamrin har byggt sig ett underbart ställe att arbeta och verka på, mitt i naturen vid sjön Halen. Här erbjuder hon gäster övernattning och retreater året runt, kvinnocirklar olika typer av massage och Ayurvediska behandlingar.
– Visionen är att Villa Andrum ska bli en mötesplats, människor ska kunna komma hit och må bra. Nu har jag platsen och kan utgå från den och skapa precis vad jag vill här. Marie bjuder mig på te och vi sitter ner innanför de stora fönstren som ramar in utsikten över sjön.
För flera år sedan kände Marie att hon jobbade för mycket, hon var café ägare och lyssnade dåligt på sin kropp. Samtidigt kände hon hela tiden en längtan och dragning åt det österländska och Ayurvedans livsfilosofi. Marie ändrade livsväg och utbildade sig till undersköterska och inom klassisk massage, taktil massage samt Reikihealing. De två sista åren har Marie även läst till diplomerad hälsorådgivare inom Ayurvedan för att på bästa sätt kunna hjälpa och stötta sina klienter. En utbildning på 10 steg som hon precis avslutat. Ayurveda har funnits i tusentals år och är en urgammal hälsovetenskap som sätter människan i ett helhetssammanhang vilket är ett synsätt som passar Maries egen syn på livet.
– Det handlar mycket om att förebygga, berättar hon och fortsätter.
– Att kunna vägleda och ge rätt hjälp till självhjälp men också att behandla redan uppkomna obalanser i kroppen.
Välkommen till Villa Andrum!

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelNyföretagarcentrum – En hjälp på vägen
Nästa artikelCD-realese på Stadsteatern