Skivan tillägnas Selma Riemann som avled en vecka efter galan i höstas.Kristianstad
Den 1 april släpper Hjälp Ebba Stoppa Cancer en CD med 13 låtar med artister som deltagit under kampanjtiden. Skivan tillägnas Selma Riemann som dog en vecka efter galan där hon, om hon kunnat, skulle sjungit. Selma drabbades av leukemi när hon var två år och hon skulle fyllt nio i år.

Selma kommer vara med på skivan med två sånger och förutom Selma är; Geir Rönning, Monia, Artmade, Paula Wright, Calle Kristiansson, Zara Kronvall m.fl. med på skivan.
Idén föddes efter Hjälp Ebba Stoppa Cancer-galan som hölls på arenan i Kristianstad förra året. Roger, som är en av personerna bakom Hjälp Ebba, tyckte tillsammans med många andra att musiken under kampanjen var riktigt bra.
– Vi hade en del evenemang bland annat i Skepparslövs kyrka och på Södertorg och tyckte att det var synd att musiken inte fanns någonstans att lyssna på, berättar Roger.
Skivan tillägnas hjältinnan Selma som kämpade mot cancern i 7 år innan hon inte orkade mer. Selma älskade att sjunga och var under sin behandling på besök med avdelning 64 från Lund hos studiefrämjandet i Malmö och frågade om hon fick spela in två sånger i deras musikstudio som hon och resten av barnen besökte.  Det var så Selmas låtar kom till.
Det är ideella krafter som ligger bakom skivan till största del och allt överskott går till kampen mot barncancer.
– Det känns jättebra med skivan och vi är väldigt glada för alla som ställt upp för att ta fram den, berättar Roger.
Releasetillställningen arrangeras på Kristianstads vackra teater den 1 april, insläpp och mingel startar klockan 15.00. De flesta av artisterna från skivan kommer framföra sin låt från skivan plus en låt till.
Många av låtarna på skivan är specialskrivna för ämnet och finns ingen annanstans, en del är ”gamla” låtar men i ny tappning som inte heller finns någon annanstans.

Text: Veronika Brink
Bild: Malin Riemann

Föregående artikelVilla Andrum – En plats för välmående
Nästa artikelÄntligen är det dags…..du kommer väl?