Sälen en vacker torsdagsmorgon.Solen får snön att glittra.Snön sprutar ur snöslungan.Snön yrde runt oss när vi susade ner för backarna med våra skidor och stavar, fullutrustade från topp till tå. Redo för vad Sälen och Lindvallens äventyr hade att bjuda på.
Resan upp till Sälen började på natten vid Statoil i Kristianstad och slutade vid blå byn i Lindvallen runt 10 på morgonen. Många var exalterade redan på bussen på natten och satt och småsnackade medan andra valde att vila upp sig inför backarna morgonen därpå.
När vi hade kommit fram var det bara att gå till skiduthyrningen, hitta sina skidor och ge sig upp i en av liftarna. De kommande dagarna var schemat: frukost, klä på sig varmt och ut i backen och eventuellt ta med sig varm choklad med ett lite starkare stänk i, för att hålla värmen. Stämningen var härlig bland oss i gruppen och resten av Lindvallens besökare.
En kväll var det dags för pulkarace mellan oss på INFO-Bladet och alla kom med mordiska, tävlingslystna blickar och pulkorna i högsta hugg. Det blev en rolig kväll, med många skratt och några mindre ”pulkaolyckor”. Vinnaren blev vår egen, underbara kontorschef Petra och prisutdelningen var mycket uppskattad.
Dagarna därpå bestod av åkning, after skii och självklart lunch med alla från INFO-bladet. En kväll åkte allihop bandvagn upp till snögubben (toppen av Lindvallen) på en fondueafton som bestod av otroligt god mat. Olika sallader, potatisgratänger och självklart fondue, i form av oxfilé.
Efter fyra underbara dagar i Sälen med härliga människor, fina skidbackar och underbar underhållning med god mat begav vi oss hem på torsdagsmorgonen. På återseende nästa år, Sälen.

Text: Veronika Brink

Föregående artikelKombinera badbesöket med skön massage
Nästa artikelGolfklubben firar 25 år med stortävling