Sölvesborgs Golfklubb som bildades 1988 har siktet högt jubileumsåret  2013. Utöver ett rejält firande under en vecka i sommar med 7 tävlingsdagar på rad, kommer klubben även att arrangera den största tävlingen i hela Blekinges golfhistoria.

Hosted by Fanny Sunesson
Damernas undertävling till Europatouren, Ladies European Tour Access Series, spelas på Sölvesborgs GK 22-24 maj med 126 deltagande proffs och amatörer från hela Europa. Även spelare från USA och Australien kan mycket väl också finnas i startfältet.
Som värd för tävlingen har klubben lyckats att arrangera en av Sveriges mest kända golfambassadörer, Fanny Sunesson. Fanny som under mer än 25 år turnerat runt i världen med uppdrag som caddie för några av de mest kända herrspelarna, kommer med sin erfarenhet att sätta prägel på såväl tävlingen som på kringarrangemangen.
– Jag är förstås stolt och glad för att jag fick förfrågan från Sölvesborgs Golfklubb om jag hade lust att bli tävlingens värdinna, berättar Fanny. Utöver min rutin över stora arrangemang har jag ju sedan en tid tillbaka även uppdrag som coach för en av Sölvesborgs bästa spelare, Madde Augustsson. Ska bli kul att även få hjälpa Madde parallellt under tävlingen.
Nordens golfpärlor
Sölvesborgs pro och huvudtränare David Green har även han rutin från att arrangera evenemang av detta slaget.
– Vi hoppas att kunna sätta Sölvesborg på den stora kartan över attraktiva golfpärlor i Norden vilket kan leda till en ökad tillströmning av gästande golfare. Detta gynnar ju hela kommunen, påpekar David. Vidare har vi en ypperlig chans ett ge upp till sex av våra bästa sölvesborgstjejer möjlighet att spela en stortävling på hemmaplan. Madde Augustsson och Emma Nilsson är direktkvalificerade, sedan hoppas jag på en tilldelning av fyra stycken wild card. Vi vill ju så klart få med lovande tjejer som Sarah Nilsson, Amanda Mattsson, Kristina Boo och Karin Boo. En dröm vore att se någon av våra duktiga tjejer på prispallen, säger David Green med något förhoppningsfullt i blicken.
30.000 Euro
Frågan om hur man ekonomiskt har möjlighet att genomföra en tävling av denna storlek, ställde vi till klubbchefen Kristian Olsson.
– Målet har hela tiden varit tydligt. Vi vill genomföra tävlingen utan att äventyra klubbens ordinarie verksamhet rent ekonomiskt. Medlemmarna får inte känna någon som helst oro för detta, vilket är mycket viktigt att notera, säger Kristian. Vi har genom villiga sponsorer lyckats säkerställa hela prissumman om 30.000 Euro.
Att engagera ett stort antal medlemmar i årets aktiviteter, tror vi, kommer att stärka trivseln och sammanhållningen i klubben.
Kristian säger vidare att klubben vill försöka locka allt fler barn och ungdomar till att prova på golf.
– Vi vill att ungdomarna ska se den ökade möjligheten till att gå och cykla över den nya bron till golfbanan. Vi tror att årets uppmärksamhet för Sölvesborgs Golfklubb kommer med säkerhet att bidraga till detta, avslutar Kristian.

Föregående artikelVi ses i backen
Nästa artikelHealing Beauty by Daniela