Karlshamn
Som enda klass i Karlshamns Kommun är klass 5B från Korpadalsskolan redo för kvartsfinal i “Vi i 5:an”.

Spänningen var på topp i klassrummet hos klass 5B på Korpadalsskolan. Alla var väl medvetna om att kvartsfinalen snart ska gå av stapeln. Att ha blivit uttagna som enda klassen i Karlshamns Kommun är stort. När jag ställde frågan hur det kändes att komma såhär långt fick jag ett rungande “bra!” till svar.

– Vi övar i stort sett varje dag. Vi läser nyheter och övar på gamla frågor, berättar läraren Helén Eliasson.

Det är ca 4000 klasser från 2500 skolor runt om i landet som deltar i tävlingen, men det är bara 8 klasser från varje län som går vidare. I varje klass utses två stycken som ska tävla samt två reserver. Från klass 5B är det Ida Bonde och Walter Hornfelt som får äran att möta Tvings skola.

– Först kunde vi inte tro våra öron när vi fick veta att vi gått vidare. Det var en annan klass på skolan som hörde det på radion och sprang in till oss och berättade det, säger Walter.

– Vi peppar varandra hela tiden och vi ska även skriva en hejarramsa vi kan sjunga på tävlingen, berättar Ida.

– Det är jätteroligt att vara första klassen på Korpadalsskolan som är med i “Vi i 5:an”. Men det är bara för att vi är smartast, säger Walter.

Vi på INFO-Bladet gratulerar Walter och Elin som tog klassen vidare till semifinalen och den går av stapeln torsdagen den 30 januari.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelNy optiker i Asarum
Nästa artikelDet gäller att simma lugnt