Asarum
Peder har nu, med 35 års erfarenhet i branschen, öppnat en optikbutik i Asarum. Butiken har ett brett utbud av kompletta glasögon till kanonpriser.

Efter att ha sökt lokal i Karlshamn så hamnade Peder i Asarum men det blev bättre än förväntat.

– Det finns inte någon optiker här i närheten så det passade bra att öppna butiken här i Asarum, berättar Peder.

Peder har tidigare varit produktionschef på ett av de större optikföretagen och har även arbetat mycket utomlands till exempel i Oslo. 2006 startade Peder sitt eget bolag som levererar produkter till butiker i både Sverige och i Norge.

För att kunna hjälpa alla kunder och ge bästa personliga service har Peder två anställda i butiken, Birgitta och Annika.

Hos Asarum Optik kan man hitta det mesta. Bland annat importerar de bågar som ingen annan har för att kunna erbjuda kunderna exklusiva varor.

– Är man ute efter något speciellt har man oftast turen att hitta det här, säger Peder.
Swissflex är några unika bågar som Peder har i sin butik. Dessa bågar är gjorda för bästa komfort. De är enormt lätta, böjbara och finns i många olika färger och former. Swissflex bågar går inte sönder så lätt eftersom de är böjbara, skalmtopparna formar sig efter kroppsvärmen bakom örat vilket gör att bågarna inte glider.

Därför passar de otroligt bra för lekfulla barn. De är en perfekt lösning för allergiker eftersom att bågarna helt saknar metall. Asarum Optik är de enda i Blekinge och Skåne som säljer Swissflex bågar.

Peder berättar också att de kommer hålla i visningskvällar där deras olika leverantörer kommer vara på plats. De kommer att kunna hjälpa kunderna med vilka färger och former som passar dem bäst.

– Man får alltid en gratis synundersökning vid köp av glasögon, berättar Birgitta. Och vi kan lätt säga att vi är en högkvalitativ affär.
– Vi satsar allt på de produkter som vi vet är bra, avslutar Peder. Därför tycker vi att även Karlshamnsborna ska komma hit och besöka Asarum Optik.

Text & Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelKLEO bjuder på premiärkonsert
Nästa artikelVi i 5:an – nu kör vi!