Kristianstad
I över 30 år har man kunnat besöka veteranmarknaden i Degeberga och arrangörerna har under alla år varit Motorcykelveteranerna i Kristianstad, även kallat MCVK. På marknaden kan man fynda veterandelar till motorcykeln, cykeln, bilen och många andra gamla ting.

– Man hittar både gamla saker och ny-gamla saker, förklarar Uno Heningsson, ordförande i MCVK. Med det menar jag att man kan fynda använda veteransaker och veteransaker helt i nyskick.

Årligen har veteranmarknaden ca 6000 besökare som kommer för att ta del av historien. Tydingesjöns Café står för matserveringen, men man kan även hitta ett och annat godisstånd i klassisk markandsanda. Det är som en vanlig marknad prylmarknad med endast veteranprylar.

– Vi har förbättrat inför varje evenemang och framförallt ökat med fler platser här, berättar Uno. Försäljarna är från Sverige, Danmark och Holland och många väljer att komma tillbaka varje år. Jag har även fått höra att det är den bästa veteranmarknaden i Sverige, och det är kul att höra.

MCVK har ca 230 medlemmar i dagsläget och jobbar ideellt med veteranmarkanden. Tidigare hade klubben också ansvar för parkeringen på området, men det ansvaret har idag överlåtits till olika idrottsföreringar i trakten.

– Ursprungligen var det mest veteranmotorcyklar, men andra fordon var också välkomna. Årligen har vi ca 300 veteranbilar som kommer hit. Det är verkligen ett evenemang för hela familjen. Alla är välkomna den 6-7 september med start 17:00 på fredagen och mellan 06:00-16:00 på lördagen, avslutar Uno uppmuntrande.

 

Text: Veronika Brink
Bild: Christer Najvik

Föregående artikelPotatis – en livsviktig knöl
Nästa artikelDags för skördefest i Vångabygden