Initiativtagaren Jan visar stolt upp den nya sångboken.

Sölvesborg
På den västra delen av Listerlandet ligger det vackra fiskeläget Västra Näs. Det är en levande by med mycket sång och musik. Som en bra start på sommaren släpper de sin alldeles egna sångbok.
Västra Näs är ett mycket vackert fiske-läge som man kan spåra omkring 150 år tillbaka i tiden. I den lilla byn bor det 60 personer permanent och deras vardag är omgiven av musik.
– Syftet med sångboken är att den ska ersätta alla kopierade sångblad vi har haft tidigare, berättar ordförande Jörgen Midander i Västra Näs Byalag och Hamnförening.
Arbetet med boken påbörjades i oktober förra året och det har varit en lång resa. I redaktionsgruppen har det ingått många professionella personer som verkligen vet vad de gör. Jan ”Jotte” Lindell har valt ut de 67 sångerna som är med i boken. Han är mångkunnig musiker och spelar bland annat dragspel och piano.
Lars-Erik ”Lehån” Håkansson står för illustrationerna i boken. Hans Andersson är grafisk formgivare som har stort sinne för det han gör. Trycket står Ulf Nilsson för. Han driver idag BS-tryck i Karlshamn och har bak-grund i Karlshamns Musikforum och Teatersmedjan.
Lina Campbell håller i alla trådar. Hon får även agera som redaktionens bollplank.
– Om jag tittar med utomstående ögon så kan jag inte vara annat än imponerad över de här människorna. Att de har lyckats få ihop en sådan fin och profe-ssionell bok efter konstens alla lagar och regler. Jag är mycket mer än nöjd, säger Jörgen.
INFO-Bladet önskar Västra Näs Byalag och Hamnförening stort grattis till sångboken!
Text : Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelMånadens bukett i Sölvesborg och Bromölla
Nästa artikelOlofströms Fritidsklubbs Kanotcentral firar 40 år