Hela gänget som hjälper till att skapa en perfekt paddelsemester.

Olofström
Kanot- och kajakuthyrningen är en av Olofströms största turistmagneter. En avkopplande eller motionsinriktad paddelfärd på fyra mil mellan Halen och Immeln i Halens naturreservat och Ekopark Raslången är perfekt att ägna sommaren åt.
Olofströms Fritidsklubb Kanotcentral startade 1974. Det var en grupp ungdomar som startade upp en kanotsektion i Olofströms Fritidsklubb tillsammans med sina föräldrar. Man renovera upp den gamla vaktmästarbostaden som stod öde. Ungdomarna började paddla och anordna tävlingar samtidigt som de hyrde ut kanoter. När verksamheten startades var det en av första kanotuthyrningarna i södra Sverige. Idag har den vuxit och blivit en av södra Sveriges största.
– Vi har utvecklats och vuxit så pass mycket att under sommaren är vi sex stycken anställda, säger Per-Åke.
När man kliver in genom dörren så möter man först Linda och Tommi som tar väl hand om sina besökare och hjälper till att hitta rätt utrustning. Anngull håller ordning på bokningarna på kontoret och ser till så att allting är på rätt plats. Housen, Ali , Allan och Per-Åke finns till för att ta hand om allt där emellan.
Till sommaren anordnas en kanotskola för ungdomarna och kajakkurser för vuxna. Flytvästar följer alltid med de som vill paddla.  Olofströms fritidsklubb hyr ut 100 stycken kanoter, 26 stycken enkelkajaker och fem stycken dubbelkajaker. Hos Olofströms Fritidsklubb hittar man allt för paddelsemestern. Oavsett om man vill paddla för motionens skull eller bara åka ut och ta det lugnt.
– Vi har haft en mycket bra start på säsongen tack vare det fina vädret, berättar Tommi. Och alla hoppas att det fina vädret fortsätter så alla får chasen att prova på att paddla, en utmärkt sommarsemester.

Text & Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelVästra Näs ger ut sångbok
Nästa artikelMånadens blomma i Olofström