Olofström
Den 30 november firar Gårdens Värme och Fritid Kattens Dag för sjätte året i rad. Det innebär gott om roliga nyheter i butiken och en massa nyheter.

Jaana Bengtsson kan erbjuda ett stort och varierat utbud i sin butik, och under Kattens Dag är där extra mycket till det mest egensinniga av våra fyrbenta husdjur. Kattens Dag startades av SVERAK, Sveriges Kattklubbars Riksförbund för att de ville belysa hur viktigt det är att katter kastreras/stereiliseras, ID-märkts och försäkras, precis som man gör med sina hundar.

– Vi firar Kattens Dag på lördagen med bland annat kattvisningar här i butiken, berättar Jaana. Det är uppfödare från den lokala klubben Min Katt som visar upp sina katter och svarar på frågor. Raserna Devon rex och perser kommer att visas upp.

Det kommer även finnas en tipsrunda i butiken och Jaana bjuder alla kunder på fika. Redan dagen efter drar nästa evenemang igång, för då är det julskyltning. Det firar Jaana genom att duka upp med glögg och pepparkakor. Under julskyltningen finns det två stycken bengal-katter för visning i butiken och erbjudandena för Kattens Dag kommer givetvis gälla under julskyltningen också.

– Om vädret tillåter ska vi ha turridning ett varv ute på torget med två av våra mysiga islandshästar, säger hon och ler. Vi brukar dekorera dem med bjällror och små luvor för att det ska bli extra juligt!
Det händer massor med roligt hos Gårdens Värme och Fritid, så titta inom och köp en trevlig julklapp till ditt favorithusdjur!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelDet blomstrar i Sölvesborg
Nästa artikelAlla är välkomna till Närtandvården i Tyringe