Sölvesborg
Dennis Andersson är drivkraften bakom Dennis Blommor i Åhus, som den 21:e november hade stor invigning i sin nya butik mitt inne i centrala Sölvesborg. Det finns ingenting han och hans personal inte kan om blommor.

Dennis har blommorna i blodet, han började sin karriär redan som liten i pappas blomsterbutik i Tollarp. 1993 slog han upp eget i Åhus, där han både har butik och förser bland annat Ica Kvantum med väldoftande blommor.

– Sölvesborg håller på att expandera och då vill vi vara med, berättar Dennis. Jag ser många likheter mellan Sölvesborg och Åhus, och jag bor i Råby med min familj, så när det här tillfället öppnade sig slog vi till direkt.

I den välkomnande och rymliga butiken byter man färskvarusortiment 2-3 gånger i veckan, för att alltid ha fräscha varor till kunderna. Dennis duktiga florister arbetar hela tiden med att erbjuda kreativa och moderna blomsterarrangemang, som passar alla tillfällen. Själv står han sällan bakom disk och binder blommor längre, men han åker till Gröntorget i Köpenhamn en gång i veckan för att själv göra alla inhandlingar till butikerna.

– Jag är mer en entreprenör nu, det är roligt att utveckla och driva företaget framåt, säger han. Att investera i bra personal är det jag tycker är viktigast, och jag skickar dem på utbildningar med jämna mellan rum för att de ska hålla sig i framkant med sina kunskaper och leverar bra varor av bra kvalitet till kunderna.

Nu inför julen förutspår Dennis att amaryllis, hyacinter och orkidéer kommer bli minst lika populärt som den klassiska julstjärnan, kanske just för sina fina färger och graciösa kronblad.
Det är dags att skämma bort mannen eller kvinnan i ditt liv med en vacker bukett. Välkommen in till Dennis Blommor!

Text: Petra Horning
Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelHöstglöd i Bromölla
Nästa artikelVärna om din katt på Kattens Dag