Kristianstad
Det går inte längre att förneka, hösten är här, med kyligare dagar och nätter. Varför värma upp hemmet med element och dra på sig höga elkostnader när man kan få både värme och en rogivande eld i en kamin från Åhus Kaminbutik?

Sedan tidernas begynnelse har elden varit en betydelsefull faktor för människan. Den har hjälpt till att förse oss med allt från värme och ljus till lagad mat. Idag spelar inte elden i sig någon central roll i våra liv utan har kommit i nya skepnader som spisen, elementen och lamporna i våra hus och hem.

Men så här års går det inte att ta miste på att kylan ovälkommet och fort letar sig innanför både kläder och väggar.

I Åhus hittar vi hjältarna vid kylans intrång, Kenth Kjaer på Fastighetsunderhåll AB berättar varmt om sin verksamhet, som hela tiden växer. Med många års erfarenhet i branschen kan man stå till tjänst för såväl privatpersonen som de stora industrierna.

Fastighetsunderhåll AB har vuxit under årens lopp till att idag ha ca 12 anställda och man expanderar ständigt. Senaste tillskottet är en nyöppnad butik i Vellinge utanför Höllviken och i takt med deras egen utökning ökar också intresset för att ha en eldstad i hemmet.

Vad bör man då tänka på om man har eller ska införskaffa sig en kamin?
– En viktig sak att tänka på är att man kontrollerar och underhåller sina skorstenar för att kunna njuta av sin eldstad i många år, säger Kenth. Vi är specialiserade på skorstensrenoveringar och ingår sedan många år i såväl SeRo (Skorstensentreprenörernas Riksorganisation) som Skorstensfolket. För kunden är det en garanti för att vi är certifierade och auktoriserade att ta hand om din skorstensrenovering och vi lämnar alltid upp till 25 års garanti på både vårt arbete och vårt material.

Varför ska man införskaffa sig en kamin då?
– Dels är det en fantastisk trivselfaktor, den kommer inte bara höja värmen i huset på ett energisnålt sätt utan även höja värdet på huset, svarar Kenth och ler.

Många känner ett härligt välbefinnande av att komma hem och krypa upp framför den öppna spisen. Man njuter av det sprakande ljudet, doften och att se de lekande flammorna och känna värmen som behagligt sprider sig i hemmet. Större delen av våra sinnen får alltså en positiv upplevelse av denna lika rogivande som enkla uppfinning.

Fastighetsunderhåll i Åhus hjälper dig hela vägen från det att du ska välja ut din nya kamin till att installera och renovera din skorsten samt hålla densamme fräsch under årens lopp för att du ska kunna njuta av din kamin under många frusna dagar. Fastighetsunderhåll och Åhus Kaminer hälsar alla varmt välkomna på ett besök i butiken för att välja ut er bästa investering inför mörka höstkvällar och kalla vinterdagar.

Text: Linn Åström
Bild Privat

Föregående artikelPretium Vita – med sikte på framtiden
Nästa artikelTrygghetsteamet – för det trygga hemmet