Kristianstad
Vem har idag lust, tid eller råd att oroa sig för hus, hem och familj? Att kunna känna sig säker i sitt eget hem borde vara en självklarhet och detta jobbar trygghetsteamet i Kristianstad ständigt på att förbättra och förenkla.

Trygghetsteamet i Kristianstad är franchisetagare för Verisure, som är ett varumärke som de flesta känner igen. Det är förknippat främst med inbrottslarm, men det är mycket mer än så.

Lena och Stefan Torneus är de lokala kontakterna för trygghet i vardagen och det finns mer än bara hemlarmet att tänka på.

– Under hösten och vintern sker det betydligt fler brandolyckor än resten av året, berättar Lena. Med höstmörker och vintertraditioner följer stearinljus och eld. En trevlig mysfaktor men det medför en betydligt högre brandrisk och brandolyckorna i hemmet ökar avsevärt under den här perioden.

Lena och Stefan jobbar nu hårt för att göra folk uppmärksamma på att de även har medlen att förebygga och skydda hus och hem från bränder. En enkel rökdetektor och brandvarnare kan vara skillnaden mellan liv och katastrof eftersom varenda sekund är dyrbar när en brand uppstår.

– Man tänker varken särskilt gärna eller ofta på vad följderna av en oupptäckt brand kan innebära och det är vår uppgift att säkra de svenska hemmen från dessa, säger Lena. Orsaken till en brand varierar självklart och behöver inte alls betyda att man varit oförsiktig med ljus eller dylikt, men att vara noga med att ha alla ljus under uppsikt och släcka dem efter sig är en liten åtgärd som kan motverka en i värsta fall katastrofal olycka.

Om man inte är hemma när en brand utbryter då? Då behövs mer än en brandvarnare och rökdetektor, därför kan man idag välja att ha sitt brandvarningssystem kopplat till en larmcentral som alltid får larm om en brand skulle uppstå när man inte är hemma.

– Den digitala världens manicker och apparater kan idag hjälpa oss och underlättar enormt mycket i vårt jobb att förbättra säkerheten i de svenska hemmen, tillägger Lena.

Med mörker följer många risker med bland annat bränder och inbrott, se till att säkra dig, ditt hem och din familj från riskerna. Trygghetsteamet i Kristianstad bjuder in till öppet hus för att tipsa folk om vad man bör tänka på och hur man bäst skyddar sig mot vardagens alla risker och ovälkomna olyckor. Passa på att få tips och råd från proffsen och var rädda om er!

Text: Linn Åström
Bild: Veronika Brink

Föregående artikelVärme året runt med Åhus Fastighetsunderhåll och kaminbutik
Nästa artikelSkönhet inifrån och ut med Oriflame