Hässleholm
Pether och Chrille som driver bowlinghallen och restaurangen Zuperbowl i Hässleholm, invigde den 19/10 Sveriges andra Padelhall. Padel är en korsning av tennis och squash som spelas på 10×20 banor, och i Padelhallen bredvid Zuperbowl finner man fyra inhängande banor att spela på.

Det var mycket folk på invigningen och det bjöds på god mat och dryck. Flera Hässleholmsföretag var på plats och provspelade på de knallröda konstgräsbanorna. Varje bana har en grund på tre ton grus under det färggranna konstgräset.

Bäst på plan var definitivt dagens dragplåster, nämligen padelvärldsmästaren, som fanns på plats med sin tränare och drog många blickar till sig.  Idén om att i Hässleholm satsa på den i Sverige okända sporten Padel, fick Pether och Chrille genom vänner som gått från tennis till padel. De åkte till Helsingborg där det finns banor, för att själva prova på sporten.

Pether har tidigare spelat tennis, och de båda fastnade för Padel som är väldigt stort ibland annat Spanien. Man spelar på en inhägnad bana, bollen tar hjälp av väggarna precis som i squash och man spelar dubbel, det vill säga fyra spelare på plan.

Padel lämpar sig för gammal som ung, och kan vara en bra aktivitet att testa under det kommande höstlovet. Här kan man hyra eller köpa rack och bollar, man behöver bara ha med egna träningskläder och gympaskor. Välkomna!

INFO-Bladet önskar Pether och Chrille lycka till med Padelhallen!

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelBordtennis – en sport för alla
Nästa artikelDina Rosenlund omges av härliga festkläder.