Hässleholm
Bordtennisen hos Korpen har precis dragit igång seriesäsongen, och man är i år 11 stycken tvåmanna lag. Spelarna tycker sig vara lite ringrostiga men motivationen är på topp. Alla är glada att säsongen åter är igång, och där finns ett par nya ansikten i gruppen som träffas två kvällar i veckan på andra våningen på Hässleholmsgården. Glädje och gemenskap, tillsammans med träningen är ledord för Korpen.

– Bordtennis är en skonsam sport för kroppen, därför kan man spela oavsett ålder, berättar Johann Månsson, och får medhåll av Bo Lindell.

– Åldersspannet har nog aldrig tidigare varit så brett som i år, inflikar Bo. Vi har spelare från 17 år och upp till 70+! Till Korpens bordtennis kommer allt från de rutinerade spelarna till amatörer.

– Har man bara viljan så kan man utvecklas mycket inom sporten, säger Johann. Bord-tennis är en teknik sport och man kan hela tiden lära sig. Kanske är det därför många fortsätter med sporten.
Enkelheten är kanske något annat. Det man behöver är ett racket, ett par skor och en stor dos med vilja. Ett glatt gäng med nya vänner får man på köpet.

– Förhoppningen är att vi ska locka fler kvinnor till sporten, bordtennis är en rolig sport som passar alla, säger Bo Lindell.
I Korpen spelas matcherna i bäst av 5 set. Som säsongs-avslutning i april arrangerar man ett mästerskap. Vinnaren av serien får bjuda alla deltagare på smörgåstårta, en trevlig tradition som uppskattas av alla spelare. Ibland sker även utbytes-tävlingar mellan Korpenlag från andra kommuner, något som brukar vara väldigt upp-skattat. Tyvärr har man för gamla bordtennisbord för att själv tycka att det är optimalt att bjuda in andra lag till lokalen på Hässleholmsgården, men resultaten på bortaplan visar att Korpen i Hässleholm är något att räkna med!

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelJK:s Bil – en verkstad med nöjda kunder
Nästa artikelVärldens näst största sport flyttar till Hässleholm