Hemmet ska ha mormorskänslan i vår med mycket mönster.Den gråa trenden har kommit för att stanna, i alla fall under våren 2013. Soffor, mattor och annat i hemmet kommer gå i gråa detaljer. Gardiner och textilier är något som gärna ses i rosa nyanser i vårens hem.
Färger som verkar ”smutsiga” och urtvättade är vad 2013 erbjuder i heminredningsbutiker. Det populära Vintagemodet kommer vi också få se mer av. Man kan se vintage i textilier med textur som sammet och stickat. Transparent glas, råa material och trärent tillsammans med toner i vitt, grått och beige är det man ska leta efter i vår. Mässing och lampor med industriell känsla kommer också synas i butikerna.
Vårt intresse för naturen syns i våra hem och hur vi väljer att inreda. Materialet som används i vårens mode kommer vara genuint och många betalar gärna lite extra för kvalité. Kuddar och väggbonader är hett 2013 och mormorskänslan samt folklore kommer märkas av i huset. Återvunna material och produkter som teak är ett hett inredningstips för 2013.
Runda pelarbord är en stark återkomst och mycket hantverk, exempelvis flätade och genombrutna mönster är trendigt.  Satsa på att inreda hemmet med mycket mattor, textil och belysning. Lapptäckestilen är inne och tuftade ullmattor skriker 2013. Det här året är accessoarernas år. Kvinnliga pasteller och grafiska mönster kommer i visas mycket i vår. Basfärger som vitt, inte kritvitt utan mer tonade vita färger tillsammans med blommiga mönster och former är definitivt en trend att anamma under möjligheternas år.
För att inreda rätt för 2013 ska silvret och allt det kromade i huset gömmas undan och mässing, koppar och brons ska komma fram. Starka mönster ska blandas eller om man inte känner för det ska hemmet vara helt omönstrat för en lite mer elegant utseende.
Lycka till med att hitta stilen för ditt hem 2013!

Text: Veronika Brink

Föregående artikelPirkko har seglat på de stora haven
Nästa artikelGuldekoxepriset 2013 delades ut på Ronneby Brunn