Glada pristagare från Fort Sweden tog emot priset Årets Tekniska nytänk. Två nervösa finalister till Årets nykomling var Susanne Liljeberg och Kerstin Lundquist från Trädgård & Design Exklusiv från Ronneby. Den här gången blev det dock inte något pris.Publiken jublade när Blekinge Exotiska värld äntrade scenen som Årets nykomling. På frågan om vilken deras mest exotiska djur är svarade de väsande kackerlackor.Ronneby
Blekinge Turismgala bjöd på ett digert program under hela torsdagen i Ronhallen och avslutades med en stor galamiddag på Brunnen. Från tidig förmiddag till sen kväll kunde deltagarna både nätverka och lyssna på spännande och intressanta föredragshållare.

De fick vid olika tillfällen jobba i smågrupper med tursimfrågor, globala som lokala. Som avslutning på den mycket trevliga dagen blev det prisutdelning av Guldekoxepriset. Stämningen var på topp och deltagarna satt tillsammans enligt de grupper de under dagen varit indelade i även under middagen. Mellan rätterna spexades det en hel del på scenen vilket uppskattade av publiken.
Priset är instiftat som en hyllning till de aktörer som verkar inom besöksnäringen i hela Blekinge och är indelat i fyra kategorier. Region Blekinge vill med priset lyfta upp, bekräfta och skapa en stolthet för de som utmärkt sig extra under året.
Bakom galan står Region Blekinge som driver ett EU-finansierat turismutvecklingsprojek; Attraktionskraft Blekinge, där det huvudsakliga syftet är att stärka turismnäringens process för att skapa samverkan inom Blekinge.
Under 2013 kommer olika event och kunskapshöjande aktiviteter, seminarium och workshops att erbjudas dem som jobbar inom turism- och besöksnäringen.
Årets prisvinnare blev gick till följande;
Årets värdskapspris: Tjärö Restaurang och Marina; Årets nytänk: Fort Sweden AB; Årets nykomling: Blekinge Exotiska värld; och Årets Kulturturismpris: föreningen Nässelfrossa.
Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelVårens heta heminredningstips
Nästa artikelVårens klädmode