. . . även om den är nyckfull och kommer med hagelskurar och kyliga nätter fortfarande så har ju ändå vintern faktiskt släppt sitt grepp ordentligt.

Jag vaknar till fågelsång och i var man och kvinnas blomkrukor ståtar blommor och lyser upp tillvaron. Trädgårdsmöblerna har plockats fram och när solen lyser fylls de av människor som lapar sol och dricker kaffe. Årets första mjukglass passade jag på att smaka just en sådan där härlig vårdag för några veckor sedan. Det var första gången för mig i Ronneby, nyinflyttad som jag är. Men jag förstod att det är en stor händelse när Marianne öppnar upp sin glasskiosk för säsongen.

Vårens först glass.Kön ringlade sig lång och var konstant i flera timmar. Och alla verkade njuta lika mycket som jag av både glassen och vädret. Så även om det varnas för snö i skrivandes stund, viket känns lite vanskligt nu när sommardäcken för en gång skull kommit på i tid. Så tror jag bara att det är vinterns sista dödsryckningar och vi kan nog ändå glädjas åt att den efterlängtande våren äntligen är här.

Trevlig läsning och på återseende!

Susanne Karlsson

Föregående artikelHenrik fyller numera även Din gasolflaska!
Nästa artikelLina erbjuder Gravida massage