Jag har alltid tyckt att det är speciellt att massera någon som är gravid. Säger Lina Sevig från Ronneby. En gravid tjej är mer mottaglig för hur hennes kropp mår och kan därmed ofta ta till sig massagen på ett annat sätt. Jag tror att det är så för att de är så medvetna av sin kropp just vid en graviditet på ett sätt som de inte kan påverka. Mer än att försöka må så bra som möjligt.

Att jobba som massör har alltid varit en dröm för Lina även om hon inte alls började sin karriär på det sättet. Från början jobbade hon med sjukgymnastik och läste därefter till undersköterska och hon är även utbildad systemvetare . Lina startade sitt företag Aktiv Massage 2006, efter att har utbildat sig till diplomerad massageterapeut och certifierad massör i svenska klassisk massage. Första tiden hyrde hon in sig hos en kollega men efter att andra barnet kom och en liten paus från arbetet, så flyttade hon in i sina mysiga lokaler på nedre brunnsvägen, med ån precis utanför huset. Det är här hon tar emot sina kunder när hon inte åker ut och besöker dem på arbetsplatsen, den tjänsten erbjuder hon nämligen företagare.

Med den här kudden kan även en gravid ligga på magen.Nyheten i företaget är att hon vidareutbildat sig till Terapeutisk gravidmassör hos CarrieCarrier i Stockholm. Hon har länge velat ta emot gravida men känt att hon behövt lite mer ”kött på benen”, vilket hon nu har.  Hon berättar att det är många gravida som kommer och som blivit nekade hos andra terapeuter just för att de är gravida och speciellt när det är före vecka 12. Men hon erbjuder alla som vill att få massage och masserar individuellt efter alla kunders speciella förutsättningar och behov. Om en gravid kund själv ifrågasätter om massage är bra för henne så avråder jag hellre än att bygga på oron. Oroliga tankar har vi nog av ändå . Men besväras man av den extra belastning som det innebär att ha en växande liten människa i sin mage så tycker jag att man kan prova uppmjukande massage, säger Lina. Till sin hjälp har hon ett specialsytt kuddset som gör det bekvämt för den gravida att ligga både på mage och rygg.

Lina är även engagerad i Blekinge Wellnessfestival som för tredje året i rad anordnas i Ronneby Brunnspark 18-19 augusti. Likaså arbetar hon för att bygga upp nätverket Wellnetwork, nätverket för alla som arbetar inom hälsa i Ronneby kommun. Hon tycker att det är en positiv känsla inom branschen just nu. Det är många företag som vill visa att de finns och som tillsammans vill sätta Ronneby – den moderna kurorten på kartan avslutar Lina med ett leende.

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelVåren är här…
Nästa artikelGrabbarna fixade Kexchokladcupen