Bellas Place, en snygg plats både ute och inne.Tommy Cash med Marcus och Tobbe på Bellas.

Ingen som varit på Bella´s Place i Bromölla går därifrån oberörd för både motellet och restaurangen är som hämtade ur en 50-talsfilm och stället är genuint och riktigt häftigt att besöka.
Här möts du av Rock´n roll när du kliver in genom dörren, servitriser i 50tals kläder och rejäl, god amerikanskinfluerad mat. Vad sägs om bbq-kryddade spareribs, grillade kamben, amerikanska hamburgare och äkta milkshakes? Släng sen en blick utanför fönstret och du får förhoppningsvis se en Cadillac eller kanske en Chevrolet svänga in och parkera. Parkeringen är stor, just för att många bilar och motorcyklar ska få plats, för framöver finns det även planer på en drive-in-bio som ska visa 50-talsfilmer. Det finns även en burnout-zone för de som gillar att bränna däck.

Intresset för amerikanska bilar, musiken och en dröm om ett 50tals-hak gjorde att de två bröderna Niklas och Torbjörn tillsammans med sin svåger Marcus satsade stort och drömmen blev sann. Hårt arbete ligger såklart bakom det hela men att de gick på sin magkänsla och att de vågade satsade var med facit i hand helt rätt. För även om de öppnade under lågsäsong har trycket stundvis varit hårt och efterfrågan på evenemangen stor. Kändisar som Eva Eastwood och Top Cats har rockat loss här och för ett par helger sedan gästades placet av ingen mindre än Tommy Chash.

Under våren är ett gediget program redan inplanerat, Eva Eastwood kommer tillbaks och spelar och Playtones, the Jetaways, och Artmade är inbokade bara för att nämna några. Likaså satsas det på ett litet annorlunda evenemang i april. I samarbete med BK Revanch ska det byggas en boxningsring i mitten av lokalen och under eftermiddagen kommer det att bjudas på boxning varvat med bluesmusik och god mat. Ett kanontillfälle att umgås med kollegor, släktingar och vänner på ett lite annorlunda sätt.

På Bellas finns det plats för 500 personer varav 200 sittande matgäster, motellet har 19 rum inredda individuellt med kända 50tals profiler. Sov till exempel med Elvis him self eller varför inte Marilyn Monroe, DorisDay och Chuck Berry m fl. Frukostmöten och kickoffer kan med fördel förläggas här och skräddarsys efter förfrågan och önskemål.

Varför Bellas Place och vem är då Bella? Jo namnet Bellas Place kom sig av att när Niklas Karlsson köpte en Bel Air -58 så stod det på nyckelringen kort och gott ”Bella”. Lite roligt att namnet nu lever vidare i det som många tycker är södra Sveriges häftigaste mötesplats och inget man bör missa.
Välkommen du också!

Text: Susanne Karlsson
Foto: Privata

Föregående artikelMed en gedigen kockutbildning i bagaget
Nästa artikelDoydum Pizzeria och Salladsbar