Det är en blåsig och ganska kylig vårdag när jag träffar Sunee och Phavom Khongniam utanför deras nya arbetsplats, Thai Sunee. Tillsammans slår vi oss ned på bänken för att prata lite.

Thaivagnen invid Tiansvägen har fått en ny ägare som brinner för matlagningens magi.Sunee berättar att det var fjorton år sedan flyttade hon från Trang i Thailand till Sverige. Tidigare har hon bland annat arbetat som städare, men nu ska hon gå tillbaka till sina rötter och till den thailändska maten. Hon har nämligen en gedigen kockutbildning i bagaget och har i femton år drivit familjens restaurang i Trang, innan hon flyttade till Sverige.

– Jag älskar att laga mat, säger Sunee och ler.

Därför ska det bli extra roligt nu när hon öppnar sin egen take-away restaurang, som ska bjuda på riktiga thailändska läckerheter, så som bland annat vårrullar, kyckling med röd curry och omelett. De kommer ha tre dagens rätter, som varieras från dag till dag, för att erbjuda sina gäster variation och nya smakupplevelser.

Den 30 mars slår Thai Sunee upp dörrarna här i Bromölla, med Sunee och hennes syster Phavom bakom spisen. Dagens serveras mellan 11-15 och första veckan kommer de att ha ett fantastiskt öppningserbjudande, alla rätter inklusive dricka kostar bara 50 kronor.

INFO-Bladet föreslår att ni tar med er lite av Sunees läckra matlagning hem, det tänker i alla fall vi göra!

Text: Petra Horning

Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelFrukostmöten och näringslivsfrågor
Nästa artikelVälkommen till södra Sveriges coolaste Place and Back to the 50ths