När jag kliver innanför dörrarna till Doydum Pizzeria och Salladsbar möts jag genast av en leende herre. Det är Rafet Yüksel, mannen som ligger bakom större delen av matlagningen på pizzerian.Petra hämtar delikata pizzor från Doydum.

Det doftar himmelskt av nygräddade pizzor, och medan Rafet snurrar pizzadegen kikar jag på den uppdukade turkiska buffén. Den är stor och fräsch med 35 olika varm och kallrätter. Mycket är vegetariskt men Rafet försäkrar att han har 2-3 olika kötträtter på buffén varje dag, för den som är sugen på sådant också.

När jag hälsar på finns det färsfyllda paprikor och tomater på menyn, intill paprikakryddade kycklingklubbor och mycket annat. Buffén serverar han 7 dagar i veckan och utöver den serverar Rafet även pizzor av olika slag. Där finns tjocka, krämiga panpizzor med till exempel oxfilé och bearnaisesås eller räkor och musslor. Där finns också någonting som heter turkisk långpizza special som är en avlång pizza fylld med läckerheter från Turkiet så som fårost, turkisk korv, fläsk och persilja.

Hur länge har du hållit på med det här?
– Doydum Pizzeria och Salladsbar öppnade jag i februari, men jag har 24 års erfarenhet av branschen, och det bara i Sverige, säger Rafet och ler.

Det är svårt att lämna Doydum Pizzeria och Salladsbar utan att ta någonting gott med sig, så med en turkisk långpizza och en panpizza i famnen återvänder jag till INFO-Bladets kontor för att bjuda kollegorna efter min trevliga pratstund med Rafet.

Gör ett besök hos honom du också!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelVälkommen till södra Sveriges coolaste Place and Back to the 50ths
Nästa artikelTräffa oss på INFO-Bladet!