Olofström
OIF har varit med om mycket det senaste året. Med duktiga spelare i klubben och en del nya ser framtiden ljusare ut än vad den har gjort tidigare. Fokusen har också hamnat på annat. Det som är viktigast just nu är att skapa en stark gemenskap i klubben och ha kul.

– Vi har ändrat klubbens filosofi lite under det senaste året, berättar tränare Stefan ´´Sniff´´ Liljegren. Medan andra a-lag fokuserar på att största energin ska gå till konditionsträningen lägger OIF istället sin största energi på teknik.

Klubbens a-lag består av killar födda 1996 och 1997. Tillskotten som kommit in i laget i år har tidigare spelat i högre divisioner. Stefan har en framtidsvision som innebär att laget klättrar upp till nästa division som är division 4. Han hoppas att detta ska kunna ske inom en treårsperiod.

Laget hade inget sommaruppehåll utan anordnade istället frivilliga träningar och träningsmatcher under sommaren, vilket var uppskattat av spelarna. Nu är den obligatoriska träningen igång igen och seriespelen startade den 11 augusti.

– Det kändes kul inför seriestart och vi har en chans att ta en kvalplats i division 4, berättar Stefan. Vi hoppas på det bästa men pressar inte killarna i laget, utan det ska vara roligt att spela. Man märker på laget att de tycker att det är roligt att komma till träningarna.

En annan nyhet i klubben är Ronnie Rossander från Näsum som valdes till ordförande innan sommaren. Han kan bli den positiva länken som gör att OIF kommer upp på fötter igen.

 

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelPå gång i Olofström
Nästa artikelAlltid på hästen