Hässleholm
Royne Zetterman har tävlat internationellt i hästhoppning sedan 70- talet och har framgångar som fem SM-guld, ett SM-silver och tre SM-brons, samt ett VM-silver som bevisar det. Royne är ursprungligen från Kungsbacka men bor nuförtiden utanför Tyringe. Ridsporten fastande han för i tidig ålder och än har han inga planer på att sluta.

– Jag var 13 år när jag testade på ridsporten för första gången med min bror och våra vänner, berättar Royne. Vi gick 6 stycken halvtimmes lektioner sen köpte jag min första ponny.  Jag har alltid haft ett intresse för djur och mina föräldrar ägde en zoologisk butik där jag spenderade mycket tid som ungdom. Royne började först rida vanligt, sen började han med kapplöpning som övergick i hoppning.

Vilken är den bästa stunden i din karriär?
– Jag har haft många bra stunder, men en av de roligaste var Grand Prix i Falsterbo 2007. Det var en kul tävling.

Hur ofta tränar du med dina hästar?
– Mellan december och januari brukar jag ha en viloperiod, sen är det träning resten av året, säger Royne. Innan tävlingar är det självklart mycket mer träning.

Vad har du för tips till de som vill satsa på ridsporten?
– Det är ingen lätt sport, men den är väldigt rolig. Det är fler motgångar än framgångar, men man uppskattar också framgångarna på ett annat sätt då. Man måste satsa helhjärtat om man vill att ridsporten ska bli ens karriär och man måste hålla igång hela tiden. Jag kommer hålla på så länge jag tycker det är kul och orkar, avslutar Royne glatt.

 

Text: Veronika Brink
Bild: Privat

Föregående artikelVad händer i OIF?
Nästa artikelAllt Rent på ett kick