Olofström
Kommunen fortsätter att utvecklas och främst i centrala Olofström kan man se att stora förändringar skett de senaste åren. Nu är ännu en förändring på gång ute på Dannfältet där populära Holje Marknad årligen hålls. Frank Arnesson är initiativtagaren till detta som så många andra byggnationer som fått samhället att växa de senaste åren.

Vad är det som händer på Dannfältet?
– Just nu väntar vi på besked från miljödomstolen som ska besluta om vi kan påbörja byggandet av en lågprisbyggmarknad eller inte, berättar Frank. Vi har redan fått godkänt av kommunen och länsstyrelsen som har skickat ärendet vidare till miljödomstolen. Detta eftersom Dannfältet ligger så nära ån och det finns regler om vattenhöjning med mera. Det som sedan ska byggas är en byggmarknad. Bland annat kommer ELON-butiken i Olofström att flytta ut till byggvaruhuset och därmed också till större lokaler.

Totalt kommer butikerna vara på en yta av 1700 m². Tomten är på totalt 10 000 m² och den övriga ytan blir utemarknad och parkeringsplats.

– Om vi får klartecken blir målet att ha invigningen i april 2014. Vi har jobbat med detta ett bra tag nu och allt sånt här tar tid. Sen kan vi sätta igång rejält innan marken fryser, förklarar Frank.

Säljfast är det enda företaget som ligger bakom satsningen på Dannfältet och Frank Arnessons svar till varför han väljer att bygga där är självklart och kommer snabbt.

– Vi saknar en lågprismarknad med byggvaror här i Olofström och detta är ytterligare ett sätt att tillföra något i handeln som gör att kommunen växer sig starkare, avslutar han.

Text: Veronika Brink  
Bild: Monica Berg  

Föregående artikelJakten på Ryssberget är igång
Nästa artikelVad händer i OIF?