Året 2010 öppnade hon upp sin skönhetssalong ”Nails & Beauty by Anki” och kombinerar den egna verksamheten med ett deltidsjobb hos Securitas som flygplatskontrollant på Ronneby Airport.

Anki har brunnit för det här med naglar och nagelvård sen hon själv blev kund första gången. Hon vill också att det ska hända mycket i sitt liv, gärna nya spännande saker. Så efter att ha jobbat inom vården under många år, hoppade hon på en utbildning inom nagelskulptur i Staffanstorp hösten -09. Där fick hon fick lära sig manikyr och akryl och hösten 2010 var hon färdig och kunde öppna upp sin skönhetssalong hemma i huset i Kallinge. För att hålla sig uppdaterad har hon gått olika påbyggnadskurser då det kommer nyheter hela tiden. Nya sätt att dekorera på, nya färger och nya bättre produkter som kommer ut på marknaden. Till exempel det nya Svenska märket REQ som kom i september 2011. – Det är helt underbara produkter, berättar Anki entusiastiskt. En riktig A-ha upplevelse mot det Amerikanska märke jag använt mig av tidigare. Det sitter bättre, är lättare att arbeta med, ja jag har bara positivt att säga om det. Tyvärr finns inte gelélack ännu men det ska komma under året. Just gelélack är annars det som hon uteslutande jobbar med istället för vanligt nagellack. Nageln får en otrolig glans och lyster och det sitter betydligt längre. Minst 2 veckor men hon har haft kunder som har klarat upp till 6 veckor. Gelélacket finns i många olika kulörer som man kan få både som fransk manikyr och hellackat.

En helrenovering inför det stundande bröllopet, konfirmationen, studenten eller bara för att känna sig vacker i allmänhet känns ju inte helt fel. Anki erbjuder ansiktsbehandlingar med skön ansiktsmassage och tipsar gärna om fest makeup på tjejkvällar då hon visar och ger uppskattade handfasta råd om hur man lägger makeup. Och i skönhetssalongen erbjuder hon även vaxning av ben, bikinilinje och ryggen som uppskattas av män oftast. De har ju för det mesta lite mer hårväxt där som kan vara besvärande. I början kan det kännas lite om man är ovan vid vaxning, men kunden vänjer sig och ju oftare vaxningen utförs desto mindre smärta. Just vaxning är stort nu inför sommarsäsongen, men även frans och bryn plock och fransfärgning. Många kommer för att de vill slippa måla fransarna under sommarmånaderna men ändå kunna känna sig fina och fräscha.

Som avslutning vill Anki gärna skicka med ett lite nageltips till dig som läsare: – Använd gärna nagelolja 2ggr/dagen så håller sig nagelbanden och naglarna fina och fila ner din nagel istället för att klippa! Uppmanar hon glatt och hälsar nya som gamla kunder välkomna.

Fräscha sommarnaglarAnki i sin salong

Text & Bild Susanne Karlsson

Föregående artikelHälsokampen jobbar med Individer – Företag – Föreningar
Nästa artikelVilla Kreativa – Ronnebys nya Glas Oas!