Näsum
Under påskhelgen kunde man uppleva konst på ung nivå i Näsum. På Lilla Längan ställde nämligen 5:orna på Näsums Skola ut sina innersta tankar och verk.

Inga-Lill på Lilla Längan kontaktade skolan och frågade om de ville ställa upp på att ställa ut under påskhelgen.
– Det är mycket med konstrundor vid påsk, och jag tänkte att jag också skulle ställa ut något, berättar Inga-Lill. Jag ville ta vara på närområdet och uppmärksamma våra lokala konstnärer. Jag kontaktade Näsums skola, där jag själv har jobbat som förskolelärare. Det är många av barnen som jag känner igen än idag efter tiden som lärare och det är jättekul att se hur de har utvecklats.
Eleverna i 5:an tyckte att det var en rolig uppgift och inte speciellt svår, men klurigt att komma på motiv och det tog ett tag att få tavlorna klara.
– Det är roligt att  göra något annorlunda, berättar en elev. Om det blev fel kunde man bara måla över det så att det blev bra.
– Man kunde hitta på många grejer att måla, det var det roligaste, säger en Inga-Lill tillsammans med några av de unga konstnärerna.Redo för konstutställningen.annan elev.
Efter konstutställningen fick eleverna utvärdera projektet och många tyckte att det var roligt att få tillverka en egen tavla och att få jobba med akrylfärger. Några berättade att det var roligt att få vara kreativ och syssla med en ny sorts bilduppgift. Vissa menade att eftersom man hade ett mål med att göra tavlorna, gjorde man sitt bästa med dem. De flesta höll med om att det var roligt att så många gillade tavlorna och köpte dem.
– Det har varit väldigt roligt och vi kanske gör om samma sak nästa år igen med samma klass, avslutar Inga-Lill.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelEngagemang och framtidsanda i Näsum!
Nästa artikelLyckad installation på mottagningen