För den som kommer utifrån är det Näsums fantastiska omgivningar man först stöter på. Det man kanske inte vet är att denna pärla också är fylld av många duktiga företagare, föreningar och engagerade bybor som vill se byn utvecklas. Utifrån ett antal öppna ‘byaträffar’ under hösten 2011, med Näsums utveckling i fokus, växte en arbetsgrupp fram som sedan årsskiftet 2012/2013 arbetat vidare med alla de goda  idéer som kom fram. Arbetsgruppen försöker nu prioritera och välja rätt väg, idéerna är många men insatserna ideella.
Arbetsgruppen tycker det är viktigt att samla byn kring alla aktiviteter som redan sker och ett sätt kan vara en gemensam hemsida. Här kan man ta del av veckans aktiviteter i ett kalendarium, lägga in nyheter, Facebookflöde, hitta föreningar, företag eller tips på upplevelser. Den ska ge känsla av ett aktivt Näsum, men också skapa möjlighet för nya nätverk, projekt och samverkan. Kanske är det i nya möten som möjlig-heterna öppnas? Webben blir även ett verktyg för att locka besökare till byn. Konkreta insatser som också diskuterats är vikten av bredbandsutbyggnad och någon form av allaktivitetsplan på skolan för våra barn och ungdomar. Viktigt att poängtera att det är idéerna från bya-träffarna som ligger till grunden för det fortsatta arbetet.
Arbetsgruppen går nu vidare med att bjuda in alla företagare och föreningar till ett möte den 16 maj på Näsums restaurang klockan 19-21.30. Där kommer vi diskutera hur vi går
vidare med de konkreta insatserna. Därefter kommer även alla bybor bjudas in till ytterligare en träff.
Att samla byn över företags-, förenings- oEngagemang och framtidsanda i Näsum!ch åldersgränser är en förutsättning för att lyckas.
Idéer och energi saknas inte – tillsammans får vi saker gjorda!
Vill du komma i kontakt med arbetsgruppen, kanske ge inspel, idéer, höra vad vi gör – hör av dig!
Kontakta Malin Wildt-Persson, 076-1111 654, malinwp@hotmail.com eller Jan Persson, 0708- 87 09 51 jan@nabobygg.com.

Näsums Byutvecklingsgrupp

Föregående artikelSmarriga delikatesser
Nästa artikelUnga konstnärer på Lilla Längan