web-DSC_0531-cmyk web-DSC_0600-cmykDrygt hundra gymnasieungdomar samlades på Krinova onsdagen den 12 februari för att inspireras i sina arbeten med de UF-företag de startat under läsåret.

Den lokala UF-gruppen som består av representanter från gymnasieskolor och näringsliv hade bjudit in Adam Tell, grundare av Kristianstadsföretaget DCore, samt Jessica Johannesson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund, att tala under förmiddagen.

Adam Tell inledde dagen med att prata om varumärke och marknadsföring. Han säljer inte bara kläder utan framförallt en identitet. De sociala medierna där enskilda bloggare delar med sig av sina köperfarenheter är den bästa marknadsföringen, enligt honom. Jessica Johannesson fortsatte dagen med att dela med sig av sina erfarenheter av försäljning och kundmöte. Det viktiga är att lära känna kunden och dennes köpbehov, inte bara tänka på att du som företag vill sälja, är hennes råd.

Eleverna, som kom från Söderportgymnasiet, Österänggymnasiet samt Plusgymnasiet fick sedan arbeta i grupper för att utveckla en affärsidé som sedan skulle presenteras för en jury. Alla fick de samma utmaning; en tom plastdunk skulle förvandlas till något som skulle gå att sälja. Många innovativa lösningar kom fram under eftermiddagen. Juryn, som bestod av Jessica Johannesson, Eva Håkansson; lärare på Söderportgymnasiet, Jens Levin; rektor på Plusgymnasiet samt juryns ordförande Erling Alvesson från Företagarna, var imponerade av ungdomarnas kreativitet.

Alla grupper kände sig som vinnare efter att de gjort sina presentationer inför juryn. Det vinnande laget hade förvandlat plastdunken till ett flexibelt träningsredskap. De UF-företag som fanns representerade i gruppen kommer att uppmärksammas på olika sätt genom sociala medier via skolorna och näringslivet.

Marie-Louise Karlsson, lärare i entreprenörskap på Plusgymnasiet

Föregående artikelNu välkomnar vi våren
Nästa artikelSkapa balans i kropp och själ