Vinslöv
Nu slår Törnqvist Handelsträdgård upp portarna igen efter vinterns vila. Våren är på väg med stormsteg och det är dags att åter sätta färg på tillvaron. Med ny planteringsjord och färgglada penséer i krukor och balkonglådor kan man inte bli annat än glad.

Förberedelserna är i full gång. Påskliljor ska odlas upp, och Lars rekommenderar att plantera lökväxter så här på vårkanten då dessa inte är lika känsliga för eventuella köldknäppar. Även alla de färgglada penséerna tål kyla.

Att plantera är ett vårtecken, och ett lika stort tecken på att våren är på ingång är tulpanerna. Pryd ditt hem med dessa vackra blommor eller ge spontant en vän en bukett. Hos Törnqvist finner man dessutom krukväxter och fina krukor att ha till sina blommor.

Törnqvist Handelsträdgård drivs av Lars Törnqvist som tagit över det efter sin pappa. Det började med att Lars hjälpte sin pappa att transportera och sälja grönsaker på torget i Hässleholm som ung. Efter några år så tog Lars över verksamheten och tog då in blommor i sortimentet. Verksamheten han har idag byggde han 1989 men i takt med att sortimentet av blommor ökat så har han fått bygga ut i flera omgångar. För några år sedan välkomnades en tillökning i växtfamiljen, nämligen julgranen.

Det här året välkomnar han ytterligare en nykomling, fast den här gången är det personalen som utökas. Till säsongsöppningen finner man även Mona i personalstyrkan. Har man frågor om någonting ska man inte tveka att fråga den kompetenta personalen för hjälp och råd om växter och plantering.

Möt våren med vackra färger och blommor från Törnqvist Handelsträdgård.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelEtt århundrande av krig och strider i Kristianstad
Nästa artikelUnga Företagare på inspirationsdag på Krinova