Sölvesborg

Lägg ihop tyskinspirerad mat, dricka och självklart tysktalande ägare till en nybyggd grillkrog. Lägg sedan till en bratwurst butik bredvid krogen och en lantlig miljö, då får du Marlene’s Tysk Grillkrog i Ysane mellan Sölveborg och Norje.

Krogen har fullständiga rättigheter är helt nybyggd och har funnits i lite mer än en månad och bratwurstbutiken har funnits i mer än ett år. Krogen går i tysk stil och maten är tyskinspirerad, med allt från tysk öl till tysk korv.

Marlene, Karl och Thomas Hetzl har bott i Sverige i snart 2 år och för 20 år sen hade ägaren Karl Hetzl restaurang i Bad Hersfeld som är en stad i det tyska distriktet Landkreis, i centrala Tyskland.

Tanken med krogen är att den ska finnas till för traktens invånare och turister men självklart är alla välkomna. Folk i närområdet går redan till butiken för att köpa den hemmalagade korven och de andra grillspecialiteterna.

Den rökta Bratwursten är hemmalagad på tyskt vis, glutenfri och laktosfri och utan konserveringsmedel. Saltet som används innehåller jod och det är Marlene som lagar all maten i både krogen och butiken. Marlene’s Tysk Grillkrog har även mat för avhämtning.

Nu till jul kommer krogen har julbord i traditionell tysk stil och det finns många tyska specialiteter att testa på och välja bland. Ett tyskinspirerat julbord är det kanske inte många som har provat och speciellt inte i Sölvesborgs närområde.

Till sommaren 2013 planeras en ölterass på soldäcket utanför krogen.

Vill man få den där mysiga, hemtrevliga känslan och samtidigt kunna äta god mat och dricka gott är Marlene’s Tysk Grillkrog stället att besöka.

Text och Bild: Veronika Brink

Folket i närområdet uppskattar Bratwurstbutiken med alla grillspecialiteter.

De fräscha lokalerna är helt nybyggda i tysk stil.

Föregående artikelDe vill ha en levande Landsbygd!
Nästa artikelPetra bjuder på lugn i juletid