Sölvesborg

På slingrande vägar en bit från Norje by hittar jag fram till Petras lugn och harmoni. Här på landet med en överväldigande utsikt över åkrar och ängar har Petra Sunesson byggt sitt lilla paradis. En oas dit kunderna kommer för en stunds avkoppling.

Huset är mysigt inrett med en touch av naturen utanför. Kvistar och träd ramar in de tre rummen och skapar tillsammans med tända ljus, den höga takhöjden och övrig inredning en känsla av rymd, lugn och harmoni. Som gäst kan man få uppleva den infraröda bastun med inbyggd ljusterapi.  Soffan bjuder in till samvaro med vänner eller att ensam krypa upp i med en kopp rykande te. I behandlingsrummet finns olika massagebehandlingar att välja emellan.

En annorlunda behandling är Regndroppsmassage som Petra är utbildad i. En underbar och helande massage som stimulerar till avgiftning och frigör emotionell stress. I Regndroppsmassagen arbetar Petra med nio av ”Young Livings” fina eteriska oljor, så rena att de kan användas outspädda på huden. Oljorna masseras in på fötternas zoner med en speciell teknik och droppas ca 15 cm ovanför ryggraden. Därefter stryks de ut med fjäderlätta rörelser över ryggen och masseras mjukt in. En våtvarm handduk läggs på mot slutet och driver in oljorna ännu mer. En brännande känsla kan då komma på vissa ställen vilket betyder att det är just där som behandlingen verkligen behövs. Regndroppsmassage verkar välgörande för immunförsvaret, vid ryggbesvär, värk i leder och främjar matsmältningen.

Under de tre år som verksamheten har vuxit fram fortsätter idéerna att flöda. Numera finns Aromalampor, Kreativ insikts-, Forever Livings- och Maria Åkerbergs produkter till försäljning. Nästa projekt är att färdigställa en av stugorna på gården för övernattning med självhushåll.

Petra har funnit sin plats på jorden och bjuder in till upplevelsen att komma och vara i nuet en stund.

Välkommen!

Text och bild: Susanne Karlsson

Petra visar den infraröda bastun

Föregående artikelTyskinspirerad mat med hög kvalitét
Nästa artikelBättre att vara säker än sorgsen i jul