Kristianstad
TV-Svängen är en rallyklassiker som varit igång sedan 1965. Det blev därmed den 49:e upplagan som kördes i år och lockade hundratals till publiken och många tävlande från hela Sverige. Banan kördes på 6 olika ställen runtomkring natursköna Hörby.

Martin Olsson och Ronny Espmarker från Kristiantad Motorklubb tog tillsammans hem seger i TV-Svängen i klassen C-förare D2 2WD med sin Volvo 242. C-förare betyder att de tillhör nybörjarklassen, D2 betyder att bilen är trimmad och 2WD står för two-wheel drive, dvs. att bilen är tvåhjulsdriven. INFO-Bladet pratade med Martin Olsson för att få ställa lite frågor om deras
fantastiska rallyår.

Hur länge har du och Ronny kört tillsammans?
– Med den här bilen vi har nu så har vi kört tillsammans sedan slutet av 2011 med noter. Noter är anteckningar på hur vägen går och hur förutsättningarna är. Totalt kan vi nog ha kört mellan 25 och 30 tävlingar med den här bilen.

Varför väljer ni att köra med just en Volvo?
– Volvo går att hålla igång billigast och är ett märke som håller bäst när man kör såhär mycket på grus. Volvo är ju väl beprövade bilar och det finns många delar att välja mellan om något skulle gå sönder. Delarna håller dessutom väldigt bra.

Hur har det gått i år?
– I år har det gått väldigt bra. Inte nog med att Ronny blev pappa tidigare i år, utan vi har också kört 7 tävlingar i Syd-svenska Rallycupen varav vi vunnit 6.

Vad kommer hända i framtiden?
– Vi har tre grustävlingar kvar. Först är Ekratten den 14 september i Karlshamn, sedan är det Rally Småland och sist final den 26 oktober i Syd-svenska Rallycupen. Just nu så ligger vi på  delad förstaplats med Kristoffer ”Stoffe” Nilsson på prispottlistan. Vinsten ligger på 25 000 kr så det hade varit väldigt trevligt att få vinna. Vi satsar allt vi har och ska göra vårt bästa i finalen!

INFO-Bladet önskar ett stort lycka till och håller tummarna för att allting går vägen för Martin och Ronny i finalen!

 

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Pia Nilsson

Föregående artikelOriflames skönhetskväll i Rosa Bandets anda
Nästa artikelSportprofil – Team Månsson