Kristianstad
Patrik Månsson från Team Månsson är rutinerad inom sportfiskebranschen och älskar att få spendera tid ute på sjön. Team Månsson består alltid av Patrik Månsson och INFO-Bladet har fått honom på kroken för att ställa lite frågor om hans största intresse.

Hur länge har du hållit på med fiske?
– Ända sedan barnsben. Min pappa bodde nära Mörrumsån och jag var ofta där nere och fiskade. Om vi pratar om sportfiske så började jag med trolling runt -85 och att deltaga i tävlingar -89. Jag skulle tro att vi ställt upp i Gäddträffen sedan 2005, och vi har under geom årens lopp både lyckats vinna och hamnat tvåa några gånger.

Favoritfisken att fiska/äta?
– Att fiska måste jag nog säga laxen på grund av att man möter sådant motstånd. Det är ett ofantligt tryck i den och ibland undrar man vad det egentligen är man fått på kroken. Den är estetiskt snygg och majestätisk, absolut ”kingen” i våra farvatten. Det är det visuella, nervositeten, adrenalinkicken och kampen i ett enda paket.
– Att äta gillar jag min egna varmrökta lax. En gädda fångad på våren eller senhösten är härlig och riktigt god. Det gäller att ta den i rätt årstid och att den inte legat i dyn, eftersom köttet direkt tar smak av omgivningen. Sedan går gös alltid hem.

Favoritstället att fiska på?
– Ivösjön är en klar favorit där man kan blicka ut över Ryssberget och se den fantastiska naturen runtomkring. Nu under hösten ser det nästan ut som träden brinner i gult, rött och grönt. Ivö ligger i mitten och man kan kombinera en fisketur med att stanna till och grilla lite. Om man följer kuststräckan så har Åhus och Simrishamn också väldigt fina fiskevatten. Det finns flera olika bra platser, men det beror helt på vilken sorts fiske det handlar om.

Vad har du för tips till de som vill börja sportfiska?
– Fiske är en passion. Tålamod är den grundläggande biten för att kunna fortsätta. Utan tålamod kommer du ingenstans. Man måste kunna ge det tid, det är inte att bara sätta sig ner och få fisk direkt.

 

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Privat/Patrik Månsson

Föregående artikelTV-Svängen rullar vidare
Nästa artikelStarka kvinnor på starka hästkrafter