Mohammad har de allra vanligaste bilrutorna hemma  och kan byta på ett kick!

Kristianstad
Det är lite drygt en månad sedan Mohammad al Joburi startade sitt företag Bilglas Direkt. Oavsett om det gäller en stenskottslagning eller att byta en ruta så kan man snabbt och enkelt få hjälp hos Mohammad.
Tankarna om att starta eget tog fart när han själv skulle byta framrutan på sin bil, och upptäckte att det var en utdragen och onödigt krånglig process.
– Det måste finnas ett enklare sätt, tänkte jag, berättar Mohammad och ler. Så jag började göra efterforskningar.
Han kom i kontakt med glastillverkare ute i Europa, utbildade sig inom bilglas och arbetade både i England och Danmark innan han återvänder till Kristianstad för att starta upp Bilglas Direkt.
– De flesta andra som byter glasrutor beställer rutan när kunden kommer in och vill byta, säger Mohammad. Så gör inte jag. Jag har de vanligaste bilglasrutorna hemma redan, och kan oftast erbjuda kunden hjälp direkt. Det är livsfarligt att köra med en trasig framruta. En spricka kan blända om solen träffar den på rätt sätt, och ett stenskott kan i värsta fall skymma ett barn så man inte hinner bromsa.
Bilglas Direkt kan byta rutor i alla möjliga bilmodeller och har nära samarbete med de flesta försäkrings-bolagen. Mohammad använder sig av modern och effektiv utrustning för att göra arbetet så enkelt som möjligt. Han kan även erbjuda sig att hämta upp bilen hos kunden, eller erbjuda en lånebil om man behöver det.
– Det är en stor utmaning att starta ett nytt företag, ler Mohammad. Men det är så roligt när kunderna kommer in för att hämta sin bil och är nöjda med mitt arbete.
Inget stenskott är för litet och ingen spricka är för stor för Mohammad på Bilglas Direkt!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelMed rötterna i sagoträdgården
Nästa artikelSumo Sushi flyttar ut