Kristianstad
Många trotsade regnet den 17:e augusti för att ta del av Kristianstads Ridklubbs Öppet Hus. Det bjöds på väldoftande grillad korv, rykande kaffe och mumsiga kakor. Givetvis fick man även provrida på hästarna, titta i stallarna och klappa klubbens bedårande ponnyer.

Det var långa köer till de två olika prova-på-lektionerna. Sadlarna fylldes snabbt av ivriga ryttare, både stora och små, medan hästarna stod tålmodigt vid sidan om sina ledare. Att ha hjälm och säkerhetsväst vid ridning är av yttersta vikt.
– Säkerhet är A och O, säger Kristianstads Ridklubbs ordförande Hans Eriksson. Vi har som första ridklubb i Kristianstad blivit godkända för kommunens kvalitetssäkring av föreningar. Vi är nu en certifierad “Säker och Trygg förening.”

Säker och Trygg förening är en kvalitetsmärkning för föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i föreningslivet. Certifierningen innebär att Kristianstads Ridklubb aktivt arbetar för att förbättra kvaliteten i sin verksamhet genom att se över saker som säkerhet, demokrati, etik och ledarskap.
– Certifieringen innebär att vi arbetar aktivit för att ständigt utveckla föreningen så att så väl aktiva medlemmar som ledare ska kunna träna, tävla och glädjas under säkra och trygga former, berättar Hans. Vi är oerhört stolta över att vara en av endast två idrottsföreningar i Kristianstads kommun som blivit certifierade som Säker och Trygg förening.

Dags för en ny termin
Den nya terminen har dragit igång på Kristianstads Ridklubb, och de omtyckta instruktörerna Pia Frank, Malin Jönsson, Louise Andersson och Elin Walfridsson hälsar både gamla och nya elever varmt välkomna med härliga ridpass.
Inför höstterminen har Kristianstads Ridklubb även utökat med Camilla Ivarsson som ny chefsinstruktör, två nya ridinstruktörer är Pernilla Gardeberg och Lina Crabbe, och ny stallansvarig är Anna Wemlerth.

Camilla har tidigare jobbat som polis och parallelt drivit sitt eget utbildnings- och rehabiliteringsstall. Hon har lång erfarenhet av att träna tävlingsryttare och rider själv svår dressyr på svensk elitnivå. Hon har tagit plats som ny chefsinstruktör på Kristianstads Ridklubb och ser fram emot att peppa både instruktörer och elever med sitt positiva humör.
Pernilla och Lina utökar styrkan med ridinstruktörer. Pernilla har tidigare arbetat på Kristianstads Ridklubb och har under åren tränat allt från dressyrryttare till hopp- och fälttävlansryttare. Lina har 12 SM medaljer i dressyr på ponny i bagaget, och har drivit eget företag med utbildning av dressyrryttare och unghästar. Just nu studerar hon och kommer främst hålla i läger och lovkurser.

Ny stallansvarig är Anna och hon är väl lämpad för uppgiften eftersom hon har drivit ridskola tidigare. Idag driver hon Skyrup Country Club, som under sommaren håller Sveriges ledande lägerverksamhet för unga hoppryttare. Några gånger per år arrangerar hon också hopptävlingar på elitnivå på Skyrup. Anna har tävlat i 1.40-hoppning och utbildat unghästar för just hoppning.
– Med våra gamla och nya instruktörer är vi rustade för att göra det här till den bästa terminsstarten någonsin, säger Hans leende.

INFO-Bladet önskar Kristianstads Ridklubb stort lycka till med höstterminen!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBroar över djupa vatten
Nästa artikelLions Lucior