Bromölla
Lions årliga luciatåg är ett välkommet inslag under de bråda decemberdagarna fram till jul. De besöker företag och äldreboenden, och uppträder också på torget med sina skönsjungande stämmor för att sprida värme och ljus i mörkret.
INFO-Bladet träffade tre tjejer som tidigare medverkat i Lions luciatåg. Matilda Åkesson och Cornelia Hägg gick med i luciatåget 2013 och Patricia Lundin var med 2012.
Vad var det bästa med att vara med i Lions luciatåg?
– Det var roligt att uppträda inför folk, svarar Matilda. Speciellt i kyrkan, med barnkörer och stor publik.
DSC_0004-CMYK-web– Jag tyckte att det var roligast på ålderdomshemmen, säger Cornelia. De äldre blir så glada.
– Man märker att alla verkligen uppskattar luciatåget, inflikar Patricia leende.
Tillsammans med Bibbi Samuelsson, som coachar flickorna i sången och spelar på uppvisningarna, får luciatågsdeltagarna välja ut sånger tillsammans. Det är ganska många sånger som ska övas in och under uppvisningsdagarna är schemat fullspäckat.
– När vi fick schemat kändes det som “Oj, vad mycket!”, säger Cornelia och skrattar. Men när vi väl började uppvisningarna gick det fort.
– Tänk på att ha kul, ler Matilda.
– Man blir en sammansvetsad grupp, säger Patricia. Det spelar ingen roll att man är i olika ålder, alla blir vänner och har roligt tillsammans.
Känner du någon som tycker om att förgylla andras liv? Vet du någon som tycker om att sjunga och uppträda? Skicka in en nominering till Lions luciatåg, pengarna som samlas in går till Lions olika hjälpprojekt och luciatåget glädjer både gamla och unga runt om i Bromölla.
Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTrygg och säker på Kristianstads Ridklubb
Nästa artikelBöckmans satsar på ny, fräsch meny