Karlshamn
Trollfnask är ett band från Karlshamn med ett ovanligt namn. Bandet består av Eddie och Christoffer Juneskär och Kristofer Stjernquist och de spelar egenskrivna låtar såväl som covers. Inspirationen för bandets låtar är Judas Priest och Black Sabbath.

– Det var jag och Kristofer som bildade bandet och kom på namnet, berättar Eddie som spelar trummor. Namnet var slumpmässigt och roligt, därför blev det som det blev.

Bandet bildades 2006 av de tre killarna. Nästa stora kommande projekt är en spelning på Östersjöfestivalen och efter det Holje Röck som bandet laddar extra mycket inför.

– Vi satsar mest på Holje Röck, säger Eddie. Det är ganska kända band som ska spela där och det är en ära för oss att göra det.

Förutom livespelningar har Trollfnask annat på gång. Bland annat blev deras låt ¨ser du vad jag ser¨ nyligen klar och premiären för den blir på Östersjöfestivalen på Piren den 19 juli klockan 19:00.

– Vi är väldigt petiga med våra låtar och tar god tid på oss att färdigställa dem en efter en, säger Eddie. Vi ska spela in en skiva efter sommaren och framtiden inom musiken är väldigt viktig för oss. Kristofer i bandet har en studio hemma där vi spelar in alla våra låtar. Till hjälp har vi haft ABF Studieförbundet som har varit som en fjärde medlem i bandet.Precis som många andra rockband har Trollfnask som dröm och målsättning att få inta scenerna på Sweden Rock Festival och spela sin musik där. Annars vill de gärna etablera sig i Sverige och andra delar i Europa.

Passa på att kolla in Trollfnask på Östersjöfestivalen den 19 juli och på Holje Röck den 27 juli. De lovar att bjuda på en grym spelning.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelClassic Car Race
Nästa artikelÖstersjögymnasiet