Karlshamn
Den 20 juli är det återigen dags för Classic Car Race i Karlshamn, som arrangeras för 6:e året i rad. En av dem tävlande och medarrangör för evenemanget är Lennart Henjer.

– Idén för att anordna ett racingevent fanns länge, men det har inte funnits möjlighet att genomföra det tidigare, berättar Lennart Henjer. Tidigare har båtracet på Östersjöfestivalen varit det dominerande racingevenemanget men klubben har så mycket annat för sig nuförtiden och därför tog vi deras plats att arrangera vårt race när det fanns möjlighet.

Stig Martinsson och Lennart Henjer är huvudarrangörerna för evenemanget.

– Det är mycket jobb att arrangera tävlingen, säger Lennart. Man ska ha tillstånd från alla som bor vid banan och ordna med funktionärer. Varje år har vi runt 25 tävlande som slåss om vinnartiteln på den kilometer långa banan.

Tävlingen går ut på att alla deltagarna ska köra på en referenshastighet runt banan som meddelas i samband med tävlingen. De måste sedan hålla den hastigheten hela tiden och den som ligger närmst referenshastigheten vinner titeln som nummer ett.

Lennart Henjer kör en Alfa Romeo i tävlingen, som han har kört i 34 säsonger. Han har tävlat sedan 1966 och innan han började med bilracing tävlande han med vespa.

– Min förebild är Erik Berger som fortfarande tävlar idag som 88- åring. När han slutar tävla vet jag att jag kan hålla på i 20 år till innan jag slutar, avslutar Lennart med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

 

Föregående artikelIngemar och Gull Britt öppnar upp sitt hem
Nästa artikelTrollfnask