Karlshamn
Tidigare John Bauergymnasiet har bytt ägare och heter numera Östersjögymnasiet. Det har varit en omtumlande tid för elever och lärare från att få beskedet till att beslutet var klart, men nu ser framtiden ljus ut.

– Det har varit en ganska jobbig tid för eleverna och lärarna innan de visste att JB-gymnasiet skulle fortsätta i ny regi, berättar nya rektorn Christina Persson. Östersjögymnasiet finns inte bara i Karlshamn utan i Kalmar och Ystad också. Personalen och eleverna är fortfarande kvar så den största märkbara förändringen är namnbytet.

Förutom namnbytet blir det en del förändringar som det alltid blir med nya ägare. Christina tycker att det är viktigt att hålla en lokal prägel på skolan och säger att det är mycket på gång i de olika programmen.

Hur känner ni elever inför ägarbytet?
Madelaina Jensen går andra året på Östersjögymnasiet och Majah Tufesson och Frida Lexell går tredje året. Alla tre går Floristprogrammet.

– För oss som går sista året har det inte blivit några direkta förändringar, säger Majah. Men självklart har man känt av de andra elevernas och lärarnas oro. De nya ägarna vet vad de vill med skolan och är väldigt trevliga och engagerade, så det känns bra.

– Det har påverkat mig på ett annat sätt, säger Madelaina. I början när jag inte visste något, trodde jag att jag var tvungen att byta skola. Nu känns det däremot bättre.

Oskar, Oscar, Richard, Olof, Emmanuel och Oscar går alla el- och energiprogrammet och tycker inte att det har blivit någon större skillnad.

– I början var det jobbigt när man inte visste vad som skulle hända, men nu känns det bra, avslutar Oskar glatt.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelTrollfnask
Nästa artikelVälkommen ombord på Klacken