Kristianstad
På Swetec Training Elite Center erbjuds gruppträning och idrottsspecifik idrottsutveckling och tester. I januari startade man bl.a. en träningsgrupp för personer med övervikt som redan har provat allt, från dieter till träning. Men gruppen fokuserar inte på vikten, utan på att få in en rutin och ha rolig, positiv och skadesäker träning i vardagen.

– Det är en grupp på 8 personer som uppmuntrar varandra, säger Dag Wenström, fysiocoach och ansvarig på Swetec Training Elite Center. Gruppen har inga pekpinnar på vikt eller kost utan anpassar träning, vi har haft 11 träningspass nu, och det går riktigt bra så förfrågan strömmar in!
Själv har han varit aktiv inom elitidrott och träning i hela sitt liv, i unga år som hockeyspelare, sedan själv som tränare, behandlare och fysiocoach.
– Hos oss handlar det inte om att sitta i ett skruvstäd och göra samma rörelse femtio gånger, säger Dag. Vi erbjuder funktionell träning med kompetenta coacher, man lär sig hur man bygger styrka och uthållighet utan att skada sig och riskera förslitningar.

Man kan träna både ensam och i små grupper, och även i grupperna så är träningen och rörelserna individanpassade. Coacherna ser till att utmana den som tränar efter hans eller hennes förutsättningar, och varje pass är det nya övningar, så det blir aldrig tråkigt.

Det är inte bara träningen som går bra, i mars flyttar Swetec till nya, större lokaler ute i Vä, för att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre möjligheter. Det nya träningscentret kommer att vara 410 kvm med 260 kvm öppen träningsyta uppdelad på tre ytor med funktionell zon, kamp zon och TRX zon med testlab, klätterställning, löpbana, bollvägg och skottramp m.m.
– Vi har ett fysteam med högsta kompetens bestående av tre fyscoacher, med special expertis och kunnighet, som vet hur kroppen fungerar och vilka rörelser man ska använda för att träna rätt, avslöjar Dag. Och även två sjukgymnaster som är utbildade inom ergonomi och idrottsmedicin.

Swetec Training Elite Centers nya anläggning är spännande och enda av sitt slag i regionen. Alla är varmt välkomna till den nya anläggningen som öppnar 10 mars.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelKristianstad 400 år
Nästa artikelEn känsla för det unika och antika