Hässleholm
Den 8 september klockan 14:00-17:00 är det dags för trädgårdens dag på Kristinelunds Trädgård utanför Tyringe. I samarbete med Lions Tyringe och Hushållningssällskapet i Kristianstad anordnas denna växtliga dag.

Haldo Edlund, besiktningsman för växter och träd på Hushålls-sällskapet, kommer finnas på plats för de som har frågor. Även Eva på Kristinelunds Trädgård finns tillgänglig för nyfikna med växtrelaterade frågor. Man kommer kunna handla växter och blommor som vanligt på plantskolan. Representanter från Lions och Tyringe Museum står och grillar korv till hungriga besökare och det anordnas en tipsrunda på området. Om man är fikasugen kan man handla kaffe och kaka.

– Vi vill gärna att så lokala säljare som möjligt kommer hit och säljer sina egenodlade varor, som till exempel grön-saker, frukt och honung, förklarar Eva.

Under trädgårdsdagen kommer det diskuteras om fördelarna med att plantera blommor på hösten istället för på våren. Samma sak gäller för att plantera lökar. Fokusen kommer ligga på höstväxter. Rosor är bland annat en blomma som blommar fram tills den första frosten.

– Förr i tiden planterades alltid växter på hösten, säger Eva. Men idag är det vanligare att man planterar på våren och det blir sån hets då. Om man planterar på hösten hinner växterna rota sig innan den första frosten och växer sedan upp och klarar sig bättre på våren.

Vad händer i höst på Kristinelunds Trädgård?
– I höst planeras kurser i växtkänndedom i samarbete med studieförbundet, berättar Eva. Det ser jag fram emot och hoppas på att det kommer bli populärt.

Välkommen till Kristinelunds Trädgård för att få tips inför säsongen och handla av ett stort urval av växter.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelTävlingen är avgjord
Nästa artikelVeterinärklinik, fysioterapi & hundsim – allt under ett tak