Efter flertalet inskickade bidrag på uteplatser och balkonger i INFO-Bladets sommartävling korades slutligen vinnaren. Det blev Mirjam från Perstorp som vann ett reportage om sin myshörna där hon oftast kurar ihop sig med en god kopp kaffe.

Hur länge har du haft den?
– Vi flyttade hit 1985 och det var då myshörnan skapades, berättar Mirjam. Tomten har tidigare varit en gammal fruktodling så en myshörna i det här stuket kändes rätt. Jag gillar att ha ett ´´rum´´ i trädgården och vill gärna anlägga fler i framtiden.

Vad har du i hörnan?
– Jag har inrett mitt hem efter rosa shabby chic-detaljer och ville att min myshörna skulle bli i samma stil, säger Mirjam. Soffan som står här borde kanske målas om, men jag gillar att det är slitet och med de vita kuddarna till blir det jättesnyggt. På bordet har jag blommor och ljusstakar, som även de går i shabby chic-stilen. Levande ljus är ett viktigt inslag i min hörna, lampor förstör myskänslan.

Vad gör du helst i hörnan?
– Helst sitter jag här på morgnarna, äter frukost och dricker kaffe och bara njuter, berättar Mirjam. Jag jobbar inte utan är hemma om dagarna, så jag har många tillfällen att bara njuta i min hörna när min man är och jobbar. När han kommer hem sitter vi här tillsammans ibland och bara pratar. Det finns inget härligare än att sitta här en vindstilla kväll med levande ljus.

Vad är det bästa med myshörnan?
– Det är lite undangömd, säger Mirjam. Samtidigt har man full uppsikt över resten av trädgården när man sitter här. Jag får vara för mig själv när jag behöver det, och det är det bästa med min hörna, avslutar Mirjam glatt.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelLeif visar upp sin fristad
Nästa artikelTrädgårdens dag på Kristinelunds Trädgård