Musikhjälpen är i full gång med insamlingskampanjen för rent vatten till barn i slummen. Tobias Eriksson har gett sig ut på en turné i åtta olika städer där han kommer underhålla genom att spela piano och på så sätt samla in pengar till välgörande ändamål.

– Jag går under namnet TurnéTobbe och kommer besöka städerna Växjö, Jönköping, Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Sen lämnar jag in pengarna till Glasburen på stortorget i Malmö, berättar Tobias. Kristianstad var utgångsstaden och jag spelade på Duvanders söndagen den 9 december.

Ställena där man kommer kunna njuta av Tobias vackra pianospel är; Grand Samarkand i Växjö, A6 i Jönköping, Varuhuset femman i Nordstan i Göteborg, La Croissant på Kronan Shopping i Falkenberg, Eurostop i Halmstad, Väla i Helsingborg och sist Emporia i Malmö. Pengarna lämnas sedan in till Gina, Kodjo och Jason i Glasburen på stortorget den 16 december.

Förra året samlade Tobias in 42000 kronor och i år hoppas han på att slå det.

– Förra året gick det jättebra men jag hoppas ändå på att slå det i år, förklarar Tobias. Jag hoppas på att ligga över 50000 kronor.

I år är det Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Jason Diakité som leder musikhjälpen och kommer vara på plats i Glasburen från klockan 20.00 den 10 december till den 16 december klockan 20.00.

Förra året hade temat ”Alla flickor har rätt att gå i skolan” och musikhjälpen samlade in 18 104 362 kronor till detta.

Följ Tobias på facebook, Instagram och twitter genom att söka på hans artistnamn TurnéTobbe.

Text: Veronika Brink

Fotograf: Julia Gath & Anton Eriksson

På förra årets turné samlade Tobias in pengar till ”Alla flickor har rätt att gå i skolan”. - Fotograf:

Tobias underhåller med vacker musik för att hjälpa musikhjälpen. Fotograf: Anton Eriksson

Förra året lyckades Tobias samla in 42000 kronor till musikhjälpen. Fotograf: Julia Gath.

Föregående artikelÅsa Scharin om CHAMPAGNE
Nästa artikelService med kunnig personal